burgeri de casa din carne de pui
publicitate

Burgeri de casa din carne de pui – indragiti de cei mici dar si de parinti!

O reteta foarte simpla si extraordinar de gustoasa, care poate fi preparata in timpul saptamanii dar mai ales in week-end. Ce e interesant la reteta asta este faptul ca puteti congela burgerii, daca ati facut mai multi (congelat maxim 1 luna).

Pentru asta aveti nevoie de:

  • 1 ceapa tocata foarte marunt
  • 1 tulpina de telina tocata
  • 200 g carne tocata de pui
  • 1 ustori zdrobit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov ras (pe razatoarea mica)
  • Patrunjel tocat marunt
  • 1 ou batut
  • 1 lingura faina
  • Sare/piper
publicitate

Pentru servirea burgerului aveti nevoie de:

  • Felii de rosii
  • Ceapa rosie
  • Frunze de salata
  • Ketchup/maioneza
  • Chifle (din faina alba sau integrala/cu seminte/ etc)
  • Castraveti

Mod de preparare burgeri de pui:

Intr-o tigaie se caleste ceapa, usturoiul si telina. Dupa ce sunt gatite, se transfera intr-un castron si se amesteca cu carnea de pui, morcovul ras, patrunjelul, oul, sarea si piperul.

Din compozitie, se formeaza 4 – 5 burgeri care se prajesc la foc mic, pe ambele parti.

Se monteaza burgerii in chifla, cu rosii, castraveti, ceapa, ketchup si salata verde.

Pofta Buna!

publicitate