publicitate

Feliile de castraveti la borcan sunt foarte gustoase. Le poti pune in sandvisuri pentru a imbunatati gustul acestora. Incearca reteta de mai jos. Este foarte simpla, deci nu ai cum sa dai gres.

Ingrediente:

  • 1.5 kg castraveti de dimensiuni medii
  • 500 ml apa, 350 gr zahar
  • 1 lingura seminte de mustar, 1 lingura boabe de piper negru
  • 10 cuisoare, 1 lingura plata de turmeric
  • 1 lingura plata sare, 300 ml otet 10%

Mod de preparare:

publicitate

Spala castravetii in 2-3 ape reci. Daca sunt prea murdari poti sa-i speli cu o perie mica. Taie castravetii in felii subtiri, pe lungime. Aranjeaza feliile de castraveti, pe verticala, in borcane curate.

Pune la fiert, intr-o oala, apa cu zaharul si restul condimentelor (seminte de mustar, boabe de piper negru, cuisoare, tumeric si sare). Adauga apoi otetul si mai lasa oala pe foc inca 5 minute.

Strecoara saramura fierbinte si toarn-o peste castraveti. Infileteaza bine capacele si pasteurizeaza borcanele.

Pune pe fundul unei oale o carpa curata. Adauga in oala borcanele cu castraveti si toarna apa cat sa acopere 3/4 din inaltimea borcanelor.

Pune oala pe foc, iar dupa ce apa incepe sa fiarba, lasa borcanele la pasteurizat aproximativ 5-7 minute. Scoate-le apoi din apa si pune-le cu gura in jos, pe un prosop de bucatarie.

Acopera borcanele cu o patura sau un prosop gros si lasa-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit compet, depoziteaza-le intr-un loc intunecat si rece. De preferat in pivnita sau in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra, impartaseste-o cu prietenii tai. Cu siguranta iti vor multumi! Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate