Acasă Rețete Delicioase Chifteluțe din carne tocată – Așa cum ar trebui să gătești niște chifteluțe adevărate

Chifteluțe din carne tocată – Așa cum ar trebui să gătești niște chifteluțe adevărate

0
Chifteluțe din carne tocată – Așa cum ar trebui să gătești niște chifteluțe adevărate

O masă perfectă pentru întreaga familie – Chifteluțe de pui fine și suculente, în sos alb – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 1 kg piept de pui
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 6 căței de usturoi
  • 400 ml frișcă
  • 300 g cașcaval
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Pentru început, dăm carnea de pui pri mașina de tocat.

2. Într-un bol, adăugăm ceapa tăiată mărunt, 2 ouă și carnea pregătită anterior. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Condimentăm cu sare și piper.

3. Din compoziția obținută, formăm biluțe pe care le așezăm într-o tavă tapetată cu ulei.

4. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 10-15 minute.

5. Într-un bol separat, dăm cașcavalul prin răzătoara mică. Îl amestecăm cu frișcă și usturoi zdrobit. Amestecăm foarte bine până obținem un sos omogen.

6. Scoatem biluțele de carne din cuptor, le dăm prin sosul pregătit anterior și le mai coacem încă 15 minute, la aceeași temperatură.

Să le savurați cu poftă – Poftă bună!

Încearcă și… Supă gustoasă cu perișoare – Rețeta pe care nu vei schimba curând

Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 800 g carne de vită
  • pătrunjel
  • 250 g morcov
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 4 cartofi
  • 300 g mazăre
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 frunze de dafin
  • sare, piper

Ingrediente pentru perișoare:

  • 800 g carne de vită
  • 200 g orez
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem carnea de vită la fiert. Într-o oală adâncă adăugăm 4-5 l de apă, carnea de vită, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic 2-3 ore. Cu ajutorul unei spatule, îndepărtăm spuma formată la suprafață.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa și pătrunjelul. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm legumele în supă, împreună cu frunzele de dafin și gătim la foc mic 30 de minute.

3. Pentru perișoare, punem orezul la fiert la foc mare. După ce apa a început să clocotească, adăugăm sare și fierbem la foc mic încă 10 minute. După acest interval, strecurăm orezul și îl lăsăm la răcit la temperatura camerei.

4. Într-un bol, adăugăm carnea tocată. Condimentăm cu sare și piper, pe urmă adăugăm orezul răcit. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. Formăm perișoarele și le așezăm pe un platou, tapetat cu ulei.

6. După ce supa a fiert, scoatem carnea de vită. Adăugăm cartofii tăiați cubulețe, mazarea și ardeiul gras tăiat fâșii.

7. Adăugăm perișoarele, condimentăm cu sare și piper și fierbem supa la foc mic încă 10 minute.

Să aveți poftă!