publicitate

Ridichea neagra este una dintre cele mai populare legume care ofera organismului vitamine esentiale, minerale si fibre.

De ce sa consumi ridiche neagra?

Ridichea se cultiva de mii de ani, findd un aliment important al dietei. Ridichea neagra contine cantitati semnificative de vitamine A, B, C si E, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, mangan, sulf, seleniu si alte oligoelemente.

publicitate

Ridichea neagra are efect foarte bun asupra sanatatii, in special a digestiei si a ficatului. Stimuleaza si consolideaza ficatul, contribuie la buna functionare si regenerare a celulelor hepatice. De asemenea, stimuleaza functia vezicii biliare, imbunatateste excretia biliara si impiedica formarea calculilor biliari.

Conform medicinei populare, sucul de ridiche este singurul care poate “zdrobi” si dizolva calculii biliari.

Ridichea neagra este un diuretic natural si detoxifiant care imbunatateste procesele organismului de eliminare a substantelor daunatoare. Acest lucru este, de asemenea, extrem de benefic, deoarece elimina si agentii patogeni care pot fi gasiti in corpul nostru.

Unul dintre compusii gasiti in ridichea neagra, raphanin, are puterea de a reface echilibrul hormonal si este, in primul rand, benefic pentru glanda tiroida.

Extractul de ridiche neagra poate fi eficient si in bronsita, gripa sau tuse cronica.

Totusi, persoanele care au probleme cu ficatul sau bila trebuie sa evite consumul de ridiche neagra doarece aceasta leguma poate agrava simptomele.

publicitate