Acest desert îmi amintește în special de nunți. Un blat fin de cacao, o cremă de vanilie în care se adaugă albușuri bătute, o cremă de cacao și deasupra un strat bogat de frișcă caramelizată.
Trebuie neapărat să încercați pentru ca este pur si simplu o prajitura minunata, aromata, cremoasa, suficient de dulce și arata super bine atunci cand este servita la masa.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 1 lingură cacao
- 5 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri ulei
Prepararea blatului:
Bateți albușurile spumă tare cu zahărul, adăugați treptat uleiul, gălbenușurile și încorporați ușor făina amestecată cu praful de copt și cacao. Întindeți aluatul pe o tavă unsă și tapetată cu făină.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20 de minute.
Ingrediente pntru stratul 1 si 2:
- 1 litru lapte
- 3 plicuri pudră de budincă de vanilie
- 6 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri cacao
- 7 albușuri
Cremă de frișcă:
- 300 ml lapte
- 2 plicuri frișcă instant
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Prepararea primelor două straturi de cremă:
Încălziți cea mai mare parte a laptelui și adăugați zahărul (70 g) și zahărul vanilat pentru a se dizolva. În apa rămasă, amestecați pudra de budincă de vanilie.
Turnați amestecul de budincă în laptele fierbinte și fierbeți până se îngroașă.
În budinca fierbinte încorporați albușurile bătute spumă cu 60 g de zahăr. Jumătate din crema obținută se amestecă cu cacao.
Asamblarea desertului:
Întindeți pe blat crema de vanilie, apoi crema de cacao și, la final, pregătiți crema de caramel.
Prepararea cremei de frișcă caramelizată:
Caramelizați zahărul (4 linguri) până devine auriu, adăugați laptele și lăsați să fiarbă. După răcire, adăugați frișca instant și bateți până se obține o cremă densă. Daca nu vreti sa caramelizati zaharul, pregatiti pur si simplu frisca – bateti bine continutul plicurilor cu laptele rece. Puteti folosi doar smanatana pentru frisca, daca vreti.
Întindeți crema caramelizată peste stratul de cacao.
Decorare:
Decorați cu ciocolată rasă.
Poftă bună!