Mama pregătește această prăjitură cu semințe de mac și ciocolată destul de des, așa că m-am gândit să îi cer și o rețeta. Acesta este un desert minunat, apreciat de toți cei care iubesc prăjiturile cu mac. Este foarte ușor de preparat, iar semințele de mac nu trebuie măcinate.
Ingrediente pentru blat:
- 3 ouă, 200 gr zahăr
- 100 ml ulei de floarea soarelui, 150 ml lapte
- 150 gr făină de grâu
- 1/2 plic praf de copt, 150 gr semințe de mac
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
- 3 linguri apă
- 3 linguri zahăr
- 100 gr ciocolată neagră
- 80 gr unt moale
Mod de preparare:
Batem ouăle cu zahărul, apoi adăugăm uleiul de floarea soarelui și laptele. Amestecăm făina cu praful de copt și o adăugăm în amestecul de ingrediente pregătit anterior. În cele din urmă, adăugăm semințele de mac și amestecăm totul cu un tel sau o spatulă.
Turnăm amestecul obținut într-o tavă de copt (a mea are dimensiuni de 23 x 33 cm) unsă cu ulei și presărată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Pentru a pregăti glazura, topim ciocolata cu apa și zahărul la bain-marie. În cele din urmă, adăugăm untul tăiat în felii și amestecăm totul foarte bine. lăsăm glazura să se răcească, apoi o turnăm peste blatul cu mac.
Punem prăjitura la frigider pentru cel puțin 3-4 ore. Este de preferat să lăsăm prăjitura la rece o noapte întreagă. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!