Dacă vrei să le faci o surpriză copiilor, pregătește-le prăjitura cu budincă și Nutella. Sunt sigură că vor fi nerăbdători să o guste. Această prăjitură are un gust foarte bun, este cremoasă și ușor de preparat.
Ingrediente pentru blat:
- 5 albușuri, 100 gr zahăr
- 4 linguri făină, 1 plic praf de copt
- 110 gr alune prăjite și măcinate
Ingrediente pentru cremă:
- 5 gălbenușuri, 5 linguri zahăr
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 700 ml lapte, 125 gr unt
Ingrediente pentru decor:
- 300 ml smântână dulce pentru frișcă
- Ciocolată rasă
În plus:
- 2 linguri Nutella
- 250 gr biscuiți obișnuiți
- Lapte (pentru înmuiat biscuiții)
Mod de preparare:
Batem albușurile spumă, apoi adăugăm treptat zahărul și amestecăm până obținem o spumă fermă. Separat amestecăm făina cu praful de copt și o adăugăm în spuma de albușuri. Adăugăm și alunele și amestecăm totul cu un tel pentru a combina ingredientele.
Întindem amestecul obținut într-o tavă de 27 x 30 cm tapetată cu hârtie de copt.Coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 15-20 de minute.
De îndată ce scoatem blatul din cuptor, îl ungem cu Nutella, cât încă este fierbinte.Înmuiem biscuiții în lapte și-i așezăm peste stratul de Nutella.
Pentru a prepara crema, amestecăm praful de budincă cu zahărul, gălbenușurile și 150 ml lapte. Turnăm laptele rămas într-o cratiță și-l punem la fiert. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim o budincă groasă.
Turnăm budinca într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. Când budinca se răcește, îndepărtăm folia și adăugăm untul tăiat în cubulețe. Amestecăm bine pentru a obține o cremă fină, apoi o întindem peste blatul copt.Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă.
Întindem frișca peste crema de vanilie și presărăm ciocolată rasă deasupra.
Punem prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!