Salut, prieteni. Astăzi vreau să împărtășesc o rețetă pentru un desert foarte delicios și delicat cu cremă! Prajitura este ușor de preparat și poți adăuga orice fructe de pădure în aceasta (eu am folosit capsuni congelati), fie proaspete, fie congelate.
Ingrediente pentru blat:
- Făină +/- 190 grame
- Zahăr – 100 grame
- Lapte – 100 ml
- Ulei – 100 ml
- Oua – 2 buc
- Praf de copt – 1 linguriță
- Vanilie
- Sare – un praf
Se coace la 180°C timp de aproximativ 40 de minute. Timpul și temperatura de coacere depind de caracteristicile cuptorului. Dimensiunea formei de copt 24*24 cm.
Cremă:
- Smântână – 3 linguri
- Zahăr – 2 linguri
- Oua – 1 buc
- vanilie
- Fructe de pădure
Metoda de preparare:
Sparg două ouă într-un bol. Adaug zahăr, vanilie și un praf de sare. Mixez cu un mixer timp de aproximativ 2-3 minute. Ar trebui să devină o compoziție fluida și spumoasă.
Adaug uleiul de floarea soarelui și laptele, amestec. Adaug praful de copt și o parte din făină.
Mixez din nou cu mixerul la viteză redusă. Toarnă aluatul finit într-o formă de copt. Folosesc o formă pătrată de 24 cm dar puteti folosi si o forma rotunda/dreptunghiulara – depinde ce aveti la indemana.
Netezesc aluatul cu o spatulă și-l las deoparte pentru moment.
Într-un bol, adaug smântână, ou, zahăr și amestec bine cu o furculiță. Adaug crema pregătită în aluat.
Decorez prajitura cu fructe de pădure. De data aceasta eu am folosit capsuni congelati (de multe ori am folosit si zmeura). Poți folosi orice alte fructe de pădure, proaspete sau congelate.
Pun prajitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Desertul iese foarte delicat și delicios.
Va doresc spor la gatit si pofta buna!