Azi gatesc macrou usor sarat pe care il fac chiar intr-o punga: fara probleme si vase murdare, totul e cat se poate de simplu. Îl gătesc seara si este gata pana la urmatoarea cina. Macroul este parfumat, fraged și foarte gustos, este imposibil să te oprești la una sau două bucăți.
Și puteți pregăti și un astfel de pește ca si rezervă: congelați-l și, atunci când este necesar, puneți pe masa. Incearca-l pentru ca nu iti va parea rau!
Vom avea nevoie de:
- Macrou de 450-500 grame – 1 buc.
- Sare – 1 lingura rasa
- zahăr – 1 linguriță
- Coriandru boabe – 1 linguriță
- Semințe de muștar – 1/2 linguriță
- Frunza de dafin – 1 buc
- piper negru boabe – 4-5 buc
Preparare:
Curăț macroul, tai aripioarele, îl spăl bine și îl usuc cu prosoape de hârtie. Amestec boabele de coriandru, muștar și piper negru, rup o frunza mică de dafin în bucăți mici și mărunțesc ușor boabele într-un mojar, dar nu pe toate. Am pus totul intr-un castron mic, adaug sare, zahar si amestec si turnam amestecul rezultat intr-o punga.
Pun macroul în punga respectiva și frec bine peștele pe toate părțile și în interior.
Inchid ermetic punga cu macrou si il pun la marinat, la frigider pentru o zi.
De obicei, fac astfel de pește seara pentru ca astfel se marineaza foarte bine pana ziua urmatoare, la cina. Il puteti taia bucatele si va puteti rasfata cu macrou delicios, parfumat si fraged. Încearcă, este într-adevăr foarte simplu și delicios!