Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci ingredientele si sa le pui in tava. Toarna apoi glazura de ciocolata deasupra si vei obtine un chec fantastic. Incearca reteta noastra si bucura-te de gustul delicios al checului rotund cu cacao si glazura de ciocolata.
Ingrediente necesare:
- 3 oua, 250 gr zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilat
- 250 ml smantana lichida pentru frisca, 1 lingura cacao
- 250 gr faina de grau, 1 pliculet praf de copt
- 150 gr ciocolata neagra, 2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Folosim mixerul, batem ouale cu zaharul pudra pana se deschid la culoare. Adaugam smantana lichida, zaharul vanilat si, la final, adaugam faina de grau cernuta cu praful de copt. Amestecam bine cu o spatula sau o lingura de lemn pana obtinem un aluat uniform si neted.
Ungem tava rotunda cu ulei si o presaram cu faina de grau.
Asezam jumatate din aluat in tava. In aluatul ramas, adaugam 1 lingura de cacao. Turnam aluatul de cacao peste cel din tava. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem checul timp de 35 de minute.
Durata de coacere variaza de la un cuptor la altul, asa ca ar fi bine sa verificam checul din cand in cand. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.
Pregatim glazura de ciocolata. Topim ciocolata la bain marie cu 2 linguri de ulei. Amestecam bine si turnam glazura obtinuta peste checul rece. Cei care nu vor sa foloseasca glazura de ciocolata, pot folosi zahar pudra. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!