
Dacă îți plac bomboanele de casă, atunci trebuie să încerci această rețetă. În rândurile de mai jos, vei găsi o rețetă simplă și ușoară pentru bomboane delicioase pe care le poți servi chiar și la un eveniment festiv.
Ingrediente:
- 150 gr nucă măcinată (alune sau migdale)
- 125 gr biscuiți măcinați, 60 gr zahăr pudră
- 15 gr cacao pudră, 2 linguri miere de albine
- 60 ml rom
Ingrediente pentru decor:
- Alune, nuci, migdale, nucă de cocos, cacao, zahăr pudră, ciocolată topită etc
Mod de preparare:
Punem într-un castron mare toate ingredientele uscate (nucă, biscuiți, zahăr, cacao) și le amestecăm. Adăugăm miere de albine și rom și amestecăm totul cu o spatulă sau cu mâna astfel încât să se combine ingredientele.
Acoperim aluatul obținut cu folie alimentară și-l punem la frigider pentru aproximativ 30 de minute. După jumătate de oră scoate aluatul din frigider și începem să modelăm bomboanele.
Scoatem aluatul din castron cu o lingură și-l modelăm între palme astfel încât să obținem o bilă. Așezăm toate bilele pe o tavă. Trecem bilele prin zahăr, cocos, nucă, cacao etc pentru a le decora după propriul plac.
Putem chiar să topim ciocolata la bain-marie. De exemplu, rupem 100 gr de ciocolată în bucățele, adăugăm 1 lingură de ulei și scufundăm bilele în ciocolata topită. Desigur, putem combina ciocolata neagră cu ciocolata albă.
Aceste bomboane cu rom sunt foarte gustoase și ușor de preparat. Servește-le împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră, împărtășește-o și cu prietenii tăi. Sunt convinsă că vor dori și ei să o încerce.