Tortul cu cremă de căpșuni și vanilie are un gust minunat. Am primit rețeta de la soacra mea în urmă cu 2 ani și de atunci pregătesc acest tort lunar. Îmi place la nebunie.
Ingrediente pentru crema de căpșuni:
- 1 litru suc de căpșuni
- 3 plicuri budincă de căpșuni
- 6 linguri zahăr
- Câțiva biscuiți obișnuiți
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 1 litru de lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 8 linguri zahăr, 250 gr unt
Ingrediente pentru glazură:
- 200 gr ciocolată
- 100 ml ulei
Ingrediente pentru decor:
- 500 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Întindem biscuiții simpli pe fundul unei tăvi rotunde cu diametru de 26 cm. Nu este necesar să înmuiem biscuiții.Pentru a prepara crema de căpșuni, amestecăm praful de budincă cu zahărul și 200 ml suc de căpșuni. Punem restul de suc la fiert într-o cratiță. Când sucul fierbe, adăugăm budinca pregătită și amestecăm până se îngroașă. De îndată ce budinca s-a îngroșat, o turnăm peste biscuiți și o lăsăm să se răcească.
Amestecăm budinca de vanilie cu zahărul și 200 ml de lapte. Punem restul de lapte la fiert, iar când începe să fiarbă adăugăm budinca și amestecăm. Gătim budinca până se îngroașă, apoi o luăm de pe foc, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Batem untul la temperatura camerei, apoi adăugăm budinca și amestecăm pentru a obține o cremă fină. Adăugăm crema de vanilie peste crema de căpșuni.
Rupem ciocolata în bucățele și turnăm uleiul peste ea. Topim ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
Turnăm glazura de ciocolata peste crema de vanilie și o întindem uniform. Punem tortul la frigider și așteptăm să se întărească glazura.
Batem smântâna cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Învelim tortul în frișcă și-l decorăm după propriul plac.Lăsăm tortul la frigider peste noapte, iar a doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!