publicitate

Astazi iti recomand sa incerci un desert atat de cremos incat incanta pe toata lumea. Rulada cu nuca de cocos, fara coacere, este usor de preparat si are un gust incredibil de bun. Gasesti reteta in randurile de mai jos.

Ingrediente pentru aluatul de cacao:

  • 1 litru lapte, 190 gr zahar pudra
  • 160 gr faina de grau, 70 gr cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 60 gr unt, 200 gr fulgi de nuca de cocos

Ingrediente pentru crema de cocos:

  • 300 ml lapte
  • 2 pliculete frisca
  • 200 gr fulgi de cocos
publicitate

Mod de preparare:

Pregatim blatul de cacao. Turnam laptele intr-o cratita, apoi adaugam faina de grau, zahar pudra si cacao. Amestecam bine si punem cratita pe aragaz. Gatim aluatul la foc mic, apoi il luam de pe aragaz si adaugam untul si esenta de vanilie.

Amestecam aluatul cu mixerul, apoi il intindem pe o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu fulgi de cocos. Bagam tava in frigider pentru 1-2 ore.

Pregatim crema cu cocos. Turnam praful de frisca in lapte si amestecam cu mixerul pana obtinem o frisca ferma. Adaugam apoi fulgii de nuca de cocos si turnam crema obtinuta peste blatul de cacao. Punem din nou tava la frigider pentru cel putin 3 ore. De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga.

Inainte de servire, scoatem tava din frigider si taiem prajitura in fasii lungi. Rulam fiecare fasie sub forma de rulou. Presaram fulgi de nuca de cocos deasupra. Rulada cu nuca de cocos, fara coacere, este numai buna de servit la cafea. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate