publicitate

Daca vrei sa pregatesti rapid un desert delicios, incearca reteta de mai jos. Vei obtine o prajitura gustoasa cu blat de cacao si bezea. Cu siguranta vei dori sa o prepari mai des. O poti servi chiar si la intalnirile cu prietenii. Toti vor fi incantati de gustul ei.

Ingrediente pentru aluat:

  • 6 galbenusuri, 250 gr unt
  • 30 gr praf de cacao, 200 ml lapte
  • 150 gr zahar, 150 gr faina de grau
  • 1 pliculet praf de copt

Ingrediente pentru bezea:

  • 6 albusuri
  • 150 gr zahar
publicitate

Mod de preparare:

Batem untul cu zaharul pana devine pufos. Adaugam galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam. Cand amestecul devine cremos, adaugam laptele si faina de grau cernuta cu praful de copt si cacaoa.

Turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 35 de minute.

Cat timp blatul se coace, pregatim bezeaua. Batem albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma tare, lucioasa. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor. Intindem spuma de albusuri peste blat.

Bagam din nou tava in cuptor pentru cateva minute, pana cand bezeaua se intareste. Lasam prajitura sa se raceasca, dupa care o putem taia si servi.

Aceasta prajitura este atat de gustoasa, incat nimeni nu se poate satura cu o singura felie, deci pregateste portii duble pentru toti musafirii.

Daca ti-a placut aceasta reteta, iti recomand sa o impartasesti si cu prietenii tai. Mai mult ca sigur vor dori si ei sa o incerce, pentru ca este extrem de gustoasa si usor de preparat.

publicitate