publicitate

Cand o persoana se decide sa formeze o familie cu partenerul ei, trebuie sa-si asume anumite responsabilitati. Uneori, trebuie sa treaca un test de rezistenta. Nici macar in filme nu exista familii perfecte, deoarece apare cel putin o problema care trebuie rezolvata.

O intrebare pe care noi ne-o punem des este: Ce face o familie puternica?

Foloseste-ti intuitia si nu te gandi prea mult. Incearca sa descoperi care este cea mai puternica familie din imaginea de mai sus.

publicitate

Pentru a afla daca familia este prietenoasa sau nu, este suficient sa fim atenti la detalii: cum se comporta familia in timpul unei plimbari in parc, despre ce vorbeste cuplul, cum isi trateaza copilul. Uneori, chiar si de la o distanta de cativa metri, putem estima cu usurinta, cat de sigura este relatia dintre membrii unei astfel de familii.

Citeste descrierea de sub imagini si asigura-te ca ai identificat cea mai purternica familie.

Familia nr. 1Imaginea arata grija cu care o mama isi duce de mana fiul. Evident, exista o relatie intima intre ei. Din pacate, mama nu are o astfel de relatie si cu barbatul care merge pe langa ea. Se simte ca mama pare sa-si fi izolat fiul de tataul sau si nu-i acorda atentie. Pare chiar ca acest barbat nu este membru al familiei.

Familia nr. 2Parintii care merg in spate par sa formeze o familie obisnuita. Nimic special, dar la o inspectie mai atenta, cand vezi copilul alergand in fata lor, nu poti sa treci cu vederea ca parintii pastreaza distanta unul fata de celalalt. Se poate presupune ca familia este complet normala sau doar incearca sa arate ca ar fi asa.

Familia nr. 3Cand oamenii sunt fericiti, nu trec neobservati. Aceasta familie radiaza pur si simplu de fericire. Parintii iubitori nu au renuntat la gesturile tandre dintre ei nici macar atunci cand a aparut un copil. Copilul merge langa tatal sau, pe care il tine ferm de mana. Aceasta este o familie fericita.

Nu exista familii ideale, multi oameni se confrunta cu probleme grave, cel putin o data in viata. Cu toate acestea, o familie puternica ramane impreuna.

Cum se poate imbunatati relatia?

Cina

Parintii sunt obositi de la serviciu, copiii de la scoala. Ne petrecem cea mai mare parte a vietii departe de casa: munca, studii, hobby-uri si asa mai departe. Exista din ce in ce mai putin timp pentru familie, dar am putea incerca sa petrecem cel putin o ora impreuna, cat timp luam cina.

Fiecare membru al familie trebuie sa-si impartaseasca gandurile si sa povesteasca cum a fost ziua lui.

Impartirea treburilor casnice

Decizia voluntar ade a duce gunoiul sau de a spala vasele il poate face pe partener sa-si doreasca sa pregateasca cina sau sa faca curatenie in casa. Este bine sa ne impartim treburile casnice. Astfel, nu vor mai exista certuri neplacute.

Daca un copil atinge varsta la care poate ajuta la treburile gospodaresti, il putem implica si pe el. In timp, va invata sa devina responsabil.

Odihniti-va impreuna

Puteti mrege impreuna in natura sau puteti juca un anumit joc acasa. Este important ca toti membrii familiei sa participe la aceste activitati. Este o oportunitate de a vorbi cu inima deschisa, de a va impartasi opiniile si experientele de viata. Asadar, invatam sa ne sustinem reciproc, sa empatizam unul cu celalalt si sa ascultam.

Conversatii confidentiale

Este foarte important sa-ti impartasiti sentimentele cu membrii familiei. In momentele de tristete nu vei fi singur, iar in momente de bucurie vei putea inveseli pe toata lumea din cercul tau apropiat.

publicitate