Ciorbă de post cu legume delicioase, așa ca pentru un de început de iarnă cand este necesar sa ne intarim sistemul imunitar, iar acest lucru este cel mai bine sa-l facem printr-o alimentatie corecta si sanatoasa.
Va avertizez ca este o ciorba cu multe frunze:
- de spanac si macris congelat;
- cu fasole verde,
- conopida,
- radacinoase, ceapa, ardei,
- usturoi, leustean si patrunjel, dreasa cu iaurt.
Nu cred ca-i cazul sa povestesc cum se face, ca stie toata lumea, vreau doar sa zic ca inca se mai poate profita de verzituri proaspete, in ciuda racorii de-afara.
Bonus pentru desert: tarta cu prune
Incredibil de buna aceasta tarta, care poate fi facuta si de cei foarte neexperimentati, ca mine :). Se face si se coace repede si o sa surprinda prin fragezime si parfum. Eu am facut-o cu prune, se pot folosi orice fructe de sezon. Ne trebuie:
- 400 g de faina
- 200 g unt
- 1 pac zahar vanilat
- 3 galbenusuri
- 1 praf de copt
- 300 g zahar
- 300 g fructe
Fructele se lasa la macerat cu zahar, intre timp se mixeaza faina cernuta + praful de copt cu untul moale, zaharul (eu de obicei folosesc zahar pudra), zaharul vanilat si galbenusurile pana la omogenizare completa. A iesit o pasta fainoasa, foarte consistenta. Eu am mai pus si scortisoara in amestec.
Am adaugat prunele si am asezat compozitia intr-o tava pentru tarte, am lasat la copt pentru aprox. 30 de minute (la aragazul meu) in cuptorul preincalzit, la reteta zice 35 – 40. Foarte buna!