turte cascaval fara drojdie
publicitate

Daca iti plac turtele, atunci trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta. Deoarece aluatul nu contine drojdie, nu trebuie lasat la dospit. Pregatesti aluatul, formezi turtele si le prajesti imediat. Spor la treaba!

Ingrediente pentru turte:

  • 1 cana iaurt naturat, 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 cani faina de grau, 2 cani cascaval ras
  • Usturoi
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare:

publicitate

Pentru a cantari ingredientele am folosit o cana de 250 ml.

Amestecam sarea cu zaharul si praful de copt. Separat, amestecam iaurtul cu faina de grau si o cana de cascaval ras. Dupa ce am amestecat bine aceste ingrediente, adaugam si amestecul de sare, zahar si praf de copt.

Framantul aluatul, pe care il impartim apoi in 5 parti egale. Intindem fiecare bucata de aluat intr-o turta subtire. Cascavalul ras, il impartim in 5 si-l presaram in mijlocul fiecarei turte.

Impaturim aluatul, pentru a acoperi cascavalul, apoi il modelam din nou. Formam iarasi turtele.

Punem ulei de floarea soarelui intr-o tigaie, pe foc. Asteptam ca uleiul sa se incinga, apoi incepem sa prajim turtele. Putem arunca putin aluat in tigaie pentru a verifica daca este suficient de fierbinte.

Prajim turtele pe rand, pe ambele parti, pana se rumenesc bine.

Daca turtele absorb prea mult ulei, dupa ce le scoatem din tigaie le punem pe un prosop de hartie. Acesta va absorbi uleiul.

Zdrobim cativa catei de usturoi. Ungem turtele cu usturoi zdrobit. Servim turtele calde. Merg de minune cu un pahar de iaurt. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate