Acasă Sfaturi 9 Roluri pe care le au mătușile în viața copiilor

9 Roluri pe care le au mătușile în viața copiilor

0
9 Roluri pe care le au mătușile în viața copiilor

Familiile moderne presupun, de obicei, configurații mai complexe de roluri, decât existau în trecut. De aceea, mătușile au început să joace un rol esențial în creșterea copiilor. Ele nu mai sunt doar rude apropiate, o mătușă poate fi un mod de viață. Este o chemare unică. Ele oferă un fel de iubire neprețuită nepoților și nepoțelelor lor.

Părinții îi învață și îi sfătuiesc pe copiii lor, bunicii îi răsfață, iar mătușile le furnizează toate acestea nepoților și nepoatelor lor. Un copil este întotdeauna mai fericit cu o mătușă iubitoare și grijulie, iar aceasta le-ar putea influența pozitiv viața.

Iată 9 motive pentru care mătușile joacă un rol important în viața copiilor:

1. NU RATEAZĂ NICIO ANIVERSARE

Mătușile vor fi mereu acolo pentru a sărbători absolvirea sau ziua de naștere a nepoatelor și nepoților lor. Ele nu vor rata niciun eveniment, în ciuda a ceea ce au de făcut, își vor lua o zi liberă de la locul de muncă sau chiar vor zbura în altă țară, pentru a le fi alături.

2. MĂTUȘA POATE OFERI O VIZIUNE DIFERITĂ ASUPRA VIEȚII

Mătușa are o opinie diferită de cea a părinților. Ar putea oferi o mână de ajutor nepoților pentru orice, de la învățarea lecțiilor, până la sfaturi în cazul unei situații dificile.

3. MĂTUȘILE SUNT ÎNTOTDEAUNA ACOLO PENTRU A OFERI DRAGOSTE ȘI AFECȚIUNE

Mătușile iubesc să ofere copiilor o mulțime de îmbrățișări și afecțiune. Îmbrățișarea cu nepoții și nepoatele lor reprezintă o emoție fantastică și face ca legătura dintre nepoți și mătuși să fie mult mai puternică.

4. MĂTUȘILE ÎNTOTDEAUNA ASCULTĂ PROBLEMELE PE CARE COPIII NU LE POT ÎMPĂRTĂȘI CU MAMA ȘI TATA

Atunci când o nepoată sau un nepot are nevoie de sfaturi și îndrumare, mătușile sunt întotdeauna gata să ajute, mai ales atunci când vine vorba despre o problemă pe care copiii nu o vor împărtăși cu părinții lor. Mătușile sunt acolo pentru a-i asculta pe copii.

5. MĂTUȘILE ȘTIU SĂ PREDEA LECȚIA VALORII

Mamele acționează uneori asemeni părintelui. Ele îi vor învăța pe copii despre valori și despre ce este bine sau rău. Este unul dintre cele mai importante roluri pe care le joacă.

6. MĂTUȘILOR LE PLACE SĂ AIBĂ GRIJĂ DE NEPOATE ȘI NEPOȚI

Mătușile iubesc să petreacă timpul cu nepoții lor iubiți și abia așteaptă să aibă grijă de ei, când părinții sunt ocupați. Cel mai bun lucru este că matușilor le place să se distreze și să se joace!

7. MĂTUȘILE SUNT DRĂGUȚE, CHIAR ȘI ATUNCI CÂND COPIII GREȘESC

Mătușile sunt, în general, mai blânde și mai relaxate decât părinții și sunt mult mai delicate atunci când trebuie să corecteze un comportament rău. Rareori țipă sau se enervează, ele ascultă, vorbesc și explică de obicei ce este greșit și îi învață pe copii cum să acționeze corect.

8. MĂTUȘILE SUNT BUCUROASE SĂ AIBĂ MAI MULȚI NEPOȚI

Când un nou nepot sau nepoată se naște, mătușile se simt chiar mai fericite și mai unice, așa că indiferent cât de mulți nepoți au, întotdeauna se simt minunat să aibă mai mulți copii cu care să se joace, pe care să îi învețe și pe care să îi iubească. Legătura dintre o mătușă și nepoții săi va rămâne întotdeauna puternică, dacă vor petrece împreună mult timp prețios.

9. NU VOR RATA NICIODATĂ ȘANSA DE A PETRECE TIMP ÎMPREUNĂ CU COPIII

Uneori, mătușile sunt chiar norocoase să aibă lucruri în comun cu nepoatele sau nepoții lor. Îi duc în locuri și la evenimente diferite, cum ar fi muzee, concerte și festivaluri, care vor rămâne în mintea copiilor chiar și atunci când vor fi bătrâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.