publicitate

Prajitura cu nuca de cocos este foarte gustoasa, deoarece combina aluatul simplu si aluatul de cacao cu crema de cocos. Este o adevarata incantare pentru papilele gustative. Reteta este explicata in randurile de mai jos.

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 cani faina de grau, 1 cana zahar
  • 1 cana lapte, 1/2 cana unt moale
  • 1 pliculet praf de copt, 4 oua
  • 1 lingura cacao

Ingrediente pentru crema:

  • 300 ml lapte, 1 plic praf budinca de vanilie
  • 250 gr crema de branza, 100 gr nuca de cocos
  • 5 linguri zahar pudra
publicitate

In plus:

  • 1 napolitana cu ciocolata

Mod de preparare:

Folosind mixerul, batem ouale cu zaharul spuma. Adaugam laptele, untul si faina cernuta cu praful de copt. Amestecam bine.

Turnam jumatate din aluat intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

aluat simpluIn aluatul ramas adaugam cacao si amestecam. Turnam aluatul de cacao peste cel din tava.

aluat in tavaCoacem aluatul in cuptorul preincalzit la 170 grade, timp de aproximativ 15 minute. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Pregatim crema. Turnam laptele intr-o cratita. Adaugam praful de budinca si punem cratita pe foc. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Amestecam frecvent cu un tel.

budinca groasaDupa ce budinca s-a ingrosat, o luam de pe foc si asteptam sa se raceasca. Adaugam apoi crema de branza, nuca de cocos si zaharul. Amestecam bine.

Intindem crema obtinuta peste blatul rece.

crema branza si budincaDam napolitana cu ciocolata pe o razatoare si o presaram peste prajitura.

Lasam prajitura sa se raceasca complet, apoi o putem taia si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate