prajitura rapida cu frisca
publicitate

Astazi iti recomand sa incerci cea mai rapida prajitura cu frisca. Aceasta delicatesa se face in doar cateva minute si nu are nevoie de coacere. Inainte de a o servi, trebuie sa o lasi cateva ore la frigider, pentru ca biscuitii sa se inmoaie. Reteta este explicata in randurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • 1 pachet biscuiti simpli, piscoturi
  • 6 banane, 500 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte (pentru inmuiat biscuitii si piscoturile)
  • 100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

publicitate

Folosind mixerul batem smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana obtinem o spuma tare, ferma. Curatam bananele, le taiem in felii si le adaugam in frisca.

Pregatim o tava de copt cu pereti inalti (20×35 cm). Pe fundul tavii, punem un strat de piscoturi inmuiate in lapte. Adaugam jumatate din frisca cu banane. O intindem uniform peste piscoturi.

Adaugam un strat de biscuiti simpli, inmuiati in lapte. Deasupra punem 2/3 din frisca ramasa. O acoperim cu un nou strat de biscuiti inmuiati in lapte. Adaugam acum frisca ramasa. O intindem uniform.

Topim ciocolata la bain-marie, apoi o folosim pentru a decora prajitura. O decoram dupa propriul plac. De asemenea, in loc de ciocolata topita, putem folosi si ciocolata neagra rasa.

Punem prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore. De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga, pentru ca biscuitii si piscoturile sa aiba suficient timp sa se inmoaie. A doua zi, taiem prajitura in felii si o servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate