Aceasta salata cu ton este foarte apreciata in Polonia, o poti vedea chiar si in scenele unor seriale. Este foarte gustoasa, se prepara destul de rapid si este pe placul tuturor.
Cu prepara din ingrediente pe care le ai mereu la indemana si nu e nevoie sa stea multe ore la frigider. Va indemnam s-o preparati si voi, suntem siguri ca o sa devina preferata voastra.
Ingrediente:
- 150 g orez fiert, 150 g cascaval
- 2 conserve ton in ulei
- 250 g maioneza, 50 g ceapa verde
- 3 oua fierte, 1/2 lingurita sare
- putin piper negru, proaspat rasnit
- cateva felii de castravete murat
Cum se prepară?
Tocati marunt cozile de ceapa verde. Dati prin razatoare ouale fierte si cascavalul. Intr-un bol asamblati salata: primul strat puneti orezul fiert, ungeti cu maioneza si presarati cu sare si piper negru. Apoi puneti bucatile de ton si iar ungeti cu maioneza si condimentati cu sare si piper.
Urmeaza ceapa verde tocata, cascavalul ras, ungeti cu maioneza si condimentati cu sare si piper. La sfarsit puneti ouale fierte date prin razatoare, decorati cu ceapa verde si dati la frigider pentru 30 de minute.
Bonus: pentru desert, vezi reteta de cornulete pufoase
Ingrediente
- 1 cub mic de drojdie, 1 ou
- 250 g untură, 125 ml apă minerală
- făină cât cuprinde (aprox. 500 g)
- coajă rasă de lămâie
- zahăr pudră, 1 praf de sare
- gem de care dorești sau rahat
- nucă de cocos și nucă mărunțită
Cum se prepară?
Cerne făina într-un bol, adaugă oul, untura amestecată cu apă minerală și cu drojdia, sarea și coaja de lămâie și frământă puțin, nu foarte mult. Lasă aluatul la dospit 1 oră la loc călduros.
După ce s-a dospit, întinde foi foarte subțiri, taie-le și umple-le cu gem. Se dau la cuptorul preîncălzit până când se rumenesc ușor. Când sunt gata, dă-le prin zahăr pudră. Pofta buna!