publicitate

Conopida poate fi gatita in mai multe moduri si oricum am alege sa o gatim este absolut delicioasa. Aceasta mancare de post este foarte aromata, gustoasa si usor de gatit.

Ingrediente:

  • 400 gr conopida proaspata (puteti folosi si conopida congelata)
  • 70 gr mazare congelata
  • ¼ lingurita de chimion, ¼ lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita ghimbir ras, putin fenicul macinat, putin chilli pudra
  • Putin turmeric (optional), sare, piper, 2 linguri de ulei

Mod de preparare:

  1. Daca folositi conopida proaspata – trebuie sa o desfaceti in buchetele si chiar sa le taiati in 2 – Intr-o tigaie mai inalta si mai mare se adauga uleiul iar cand este incins se adauga ghimbirul macinat – maxim 15 secunde dupa care se adauga conopida si se pune sare
  2. Se soteaza aproximativ 2 minute apoi puneti 1 lingura de apa si imediat puneti capacul. Se lasa conopida 10 minute si se amesteca din cand in cand
  3. Se adauga mazarea, se condimenteaza si se amesteca – se pune capacul si se mai lasa 5 minute
publicitate

Pofta buna!

 

publicitate