publicitate

Astazi va prezint o alta reteta pentru o prajitura de post – un chec minunat cu morcov ras. Este o prajitura ce se prepara in aproximativ 60 de minute.  Pentru coacerea prajiturii aveti nevoie de o tava rotunda (preferabil cu margini detasabile) cu dimensiunea de 28 sau 30 cm.

Ingrediente:

  • 2 pahare de zahar, 1 praf de copt, 1 lingurita de bicarbonat
  • 2 pahare de faina 000, putina sare, 1 lingurita de scortisoara, zeama de lamaie
  • 1 pahar de ulei, 3 pahare de morcov ras, 1 esenta de vanilie, coaja de lamaie
  • Daca aluatul va fi prea tare, adaugati cate putin apa minerala

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol adanc, adaugati faina, sarea, praful de copt si putin bicarbonat, sucul si coaja de lamaie, esenta de vanilie, scortisoara, zaharul si treptat, se adauga uleiul
  2. Amestecati cu un mixer sau cu telul si adaugati morcovul ras pe razatoarea mica
  3. Daca aluatul este prea dens puteti adauga apa minerala
  4. Se amesteca toata compozitia si se tapeteaza o tava cu margarina sau ulei – se toarna compozitia in tava si se pune la cuptor pentru 35-40 de minute la 200 grade
  5. Inainte de a o scoate din cuptor trebuie sa o verificati cu o scobitoare. La final, o puteti pudra cu zahar, glazura de zahar pudra cu apa, sau sa razuiti ciocolata amaruie (fara lapte)
publicitate

Va doresc pofta buna!

 

publicitate