publicitate

Spaghetele cu sos de tomate reprezinta mereu o reteta a succesului. Exista vreo persoana care sa refuze o farfurie cu paste si cu branza? Cu siguranta ca nu, chiar daca adaugarea de carne si de legume face ca totul sa fie si mai bun.

Si exact acest lucru facem noi in aceasta versiune: luam o reteta italiana clasica, testata si verificata, si o umplem cu carne de vaca si cu bucati de zucchini. Alergeni: soia, laptem grau

Ingredientele de care o sa ai nevoie (pentru 4 portii):

  • 2 dovleci zucchini, 4 catei de usturoi
  • 600 de grame de carne de vaca
  • 4 linguri de sos de soia si 850 de grame de rosii zdrobite
  • O lingurita de fulgi de ardei iute
  • 2 cepe galbene, 7 grame de cimbru si o lingura de condimente italiene
  • 400 de grame de spaghete
  • O jumatate de cana de branza parmezan
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • Piper si Sare
publicitate

Ustensilele de care o sa ai nevoie

  • O oala mare
  • O tigaie mare
  • O strecuratoare

Instructiuni de preparare

Spala si sterge toate produsele. Pune o oala mare cu apa sarata la fiert. Taie dovleceii zuchini pe lungime, apoi taie-le in bucati groase de 1 cm. Taie cepele in doua jumatati, curata-le, dupa care le tai cubulete. Curata usturoiul. Alege frunzele de cimbru si taie-le in bucati mici

Incalzeste niste ulei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu spre mare. Adauga carnea de vaca taiata cubulete. Gateste, amestecand, pana cand totul si-a schimbat culoarea, dar inca nu e gatit, timp de 4 sau 5 minute. Condimenteaza cu sare si cu piper.

Adauga ceapa si bucatile de zucchini in tigaia cu carne de vaca. Gateste si amesteca pana cand se inmoaie, timp de aproximativ 5 minute. Adauga usturoiul, cimbrul, condimentele italiene si sosul de soia. Lasa in tigaie timp de aproximativ 30 de secunde.

Din momentul in care apa fierbe, adauga spaghetele in oala. Amesteca ocazional, pana cand s-au inmuiat, dupa 9 sau 10 minute. Strecoara apa si pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele, dupa care drenezi

Adauga rosiile si apa ramasa de la paste in tigaie cu carnea de vaca si legumele. Adu totul la fierbere, dupa care reduci focul si lasi la foc mic timp de 5 minute. Adauga sare si piper. Sfat: daca ai timp, lasa sosul sa fiarba mai mult timp. Va deveni mai bun.

Adauga pastele pe o farfurie impreuna cu sosul, dupa care amesteci. Imparte totul intre farfurii, dupa care poti sa adaugi si branza parmezan si fulgii de ardei iuti, dupa gust- desi ai putea sa lasi ardeii deoparte pentru copii.

 

publicitate