Pastele tale preferate, amestecate cu o varietate superba de ciuperci, acoperite cu zeama si coaja de lamaie, presarate cu cimbru si cu patrunjel si apoi cu niste branza delicioasa. Suna ca o cina delicioasa, nu e asa? Este, de asemenea, o reteta fantastica!
In primul rand, as vrea sa imi cer scuze pentru perioada mea lunga de absenta. Nu am disparut de pe fata Pamantului. Am continuat sa exist, incercand si adaptand retete noi si delicioase.
Dar, uneori, pur si simplu simti nevoia de a mai lua o pauza, in special de la lucrurile care iti plac foarte mult, atunci cand devine din ce in ce mai greu sa gasesti timpul si pasiunea pentru a iti gasi cuvintele, fiind mai dificil sa creezi o poveste. Si uneori, iti stau in cale locul de munca, anumite prioritati, unele lucruri care nu se afla sub controlul tau si viata, in general. Pur si simplu simteam nevoia de a lua o pauza.
Prin urmare, atunci cand viata devine agitata si te simti de parca nu sunt destule ore intr-o zi pentru a face tot ceea ce iti doresti sa faci, nu vrei ca gatitul sa iti ocupe o mare parte a timpului tau, care este oricum limitat. Iti doresti doar cateva ingrediente pe care sa le amesteci bine impreuna si sa le pui in cuptor sau pe aragaz si apoi sa iti amintesti de ele doar cand a venit momentul sa mirosi amestecul fabulos. Aceasta reteta este foarte rapida si usor de preparat, fiind in acelasi timp si extrem de versatila. Usoara si, in acelasi timp substantiala, iti ofera rezultate foarte bune intr-o perioada foarte scurta de timp.
Paste penne cu lamaie, usturoi si cu ciuperci cu usturoi – 4 pana la 6 portii
- O treime de cana de ulei extra virgin de ulei de masline
- Un catel mic de usturoi, zdrobit
- 4 cani (240 de grame) de ciuperci taiate fin
- Sare si piper negru proaspat macinat
- O lingurita de frunze de cimbru proaspat
- 450 de grame de paste penne sau orice alta forma de paste care iti place
- Branza Parmezan proaspat data prin razatoare, dupa gust (sau orice alt tip de branza care poate sa iti placa)
- Frunze de patrunjel proaspat
Cum se prepara?
Pune o oala mare de apa cu sare la fierbere pe foc mare. Adauga pastele si gateste conform instructiunilor de pe pachet
In timp ce pastele se gatesc: incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga usturoiul si lasa sa se gateasca timp de unul sau doua minute. Adauga ciupercile si condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Trebuie sa amesteci bine si apoi sa adaugi coaja de lamaie, sucul acesteia si frunzele de cimbru si apoi gatesti ciupercile intre 5 si 7 minute, pana cand devin moi.
Trebuie sa scurgi apa de la paste, rezervand aproximativ o cana din aceasta apa. Adauga pastele in acest amestec de ciuperci si amesteca bine. Adauga branza data prin razatoare si amesteca din nou, pentru a acoperi bine pastele. Adauga apa de la paste cate un sfert de cana deodata, daca este nevoie.