Varza-cu-orez-si-copanele-la-cuptor
publicitate

Reteta si pozele apartin prietenei si colaboratoarei mele ONESTA. Multumesc Diana!

Ingrediente:

  • 1,5 kg varza murata sau 2,5 kg varza dulce
  • 7 ciocanele (pulpe inferioare)
  • 1 cana de orez
  • 200 ml suc de rosii (sau pasta de tomate diluata)
  • 50 ml de ulei
  • cimbru
  • busuioc (optional)
  • piper
  • ceva sare, daca mai este necesar

Preparare:

publicitate

Varza am lasat-o decuseara intr-un vas cu apa ptr dezacrire/desarare ( daca aveti varza dulce, doar o curatati si o spalati). Am scurs foarte bine varza si-am taiat-o fideluta , da’ fideluta, am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul, am adaugat orezul spalat, si sucul de rosii. Am lasat totul sa se imprieteneasca si am luat pulpele la spalat si curatat si le-am condimentat cu piper, ceva concentrat se legume si un pic de boia dulce .
Intr-o tava destul de incapatoare am turnat uleiul, am asezat amestecul de varza cu orez, in care am ,,ingropat” copanelele si-am dat la cuptor ptr … 3 (trei) ore , la doar 170 de grade; nu, n-a fost prea mult timp, tava fiind neacoperita.
Pofta buna!

publicitate