publicitate

Atunci când reveniți de la muncă nu prea aveți timp sau poate și chef pentru a pregăti de toate,totodată însă va doriți ceva bun și proaspăt pentru cină.Rețeta pulpelor de găină în sos albă vă rezolvă dilema.Într-o oră,timp în care se vor coace,puteți pregăti paste și o salată.Este un meniu sățios cu un sos absolut delicios.

Ingrediente

  • 8 pulpe de găină
  • 3 linguri de unt
  • 2 căței de usturoi
  • 250 g de ciuperci
  • 3/4 dintr-un pahar de lapte
  • 3/4 dintr-un pahar de frișcă
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • sare
  • piper negru măcinat

Încălziți rola pînă la 200 de grade.Ungeți cu unt,iar apoi acoperiți cu hârtie de copt tava în care veți coace.Spălați pulpele de găină,sărați-le și piperați-le după gust.Topiți 2 linguri de unt într-o tigaie mare și prăjiți pulpele câte 2-3 minute pe fiecare parte.Puneți-le pe tavă și coaceți-le pentru 30 de minute

publicitate

Între timp spălați ciupercile și tăiați-le bucăți nu prea mari,ca în imagine.Într-o tigaie curată,topiți bucata de unt rămasă și prăjiți ciupercile împreună cu usturoi pisat timp de 5-6 minute până se va evapora apa lăsată de ciuperci.

Adăugați făină,amestecați și prăjiți încă o minută.Treptat adăugați laptele,frișca,cimbrul,busuioc,sare și piper după gust.Amestecți continuu până când sosul se va întări un pic,timp de 3-4 minute.Dacă preferați ceva picant,puteți adăuga un pic de piper roșu.

Amestecați sosul și pulpele,iar deasupra presurați pătrunjel tocat.Serviți îndată,iar în calitate de aperitiv poate servi pireul de cartofi sau pastele.

Desert:

În ajund de ziua Sf. Valentin sau Dragobete,vă puteți delecta cu acest desert din inimioare dulci.Se prepară rapid și puteți exersa într-o seară obișnuită,nu înainte de a vă fi pricopsit cu forme pentru decor.

Lăsați aluatul foietaj să se decongeleze și între timp amestecați crema de brânză împreună cu gemul de căpșuni.Lăsați compoziția la frigider,iar căpșunele proaspete spălați-le și tăieți-le mărunt.Întindeți aluatul,astfel încât să obțineți o fâșie 20×25 cm.Cu ajutorul unui supliment pentru decor tăiați inimioare ,cca 9 la număr,ca în imagine.

Plasați-le pe tava acoperită cu hârtie de copt la distanța de 3 cm una de alta.În interior adăugați crema de brânză,cca 1 linguriță pentru fiecare inimioară.

Încălziți rola până la 200 g și lăsați-le să se coacă timp de 15 minute pînă la specifica culoare aurie.Decorați-le cu zahăr pudră după ce s-au răcit și împliniți-vă poftele.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Cooking Classy.

 

publicitate