Varză cu carne
publicitate

Ingrediente:

1 varza potrivita (700 g)
500 g carne tocata de porc
120 g orez
1 ceapa mare sau doua mici
2 oua
60 ml smantana
sare, piper, patrunjel
ulei

Preparare:

publicitate

Se fierbe orezul in apa cu sare si se scurge. Intr-o cratita se prajeste o jumatate de ceapa taiata marunt, se adauga carnea, sare, piper si patrunjel tocat. Se lasa sa se faca la foc mediu (cca 10 minute).Cand este gata se amesteca cu orezul fiert.In acelasi timp se caleste varza: se frige restul de ceapa in ulei, se adauga varza taiata marunt, sare si piper.

Se lasa sa se caleasca la foc mic.Se unge o tava cu ulei, se pune un strat de varza, pe urma unul de carne cu orez. Se repeta pana se umple tava.Se bat ouale cu smantana si cu putina sare si se intinde pe desupra.Se pun la cuptor 25-30 minute la 185ºC.

publicitate