publicitate

Adevărata porchetta italiană…. Ați încercat vreodată? Aromată, apetisantă, cu o crustă crocantă, diverse condimente și chiar coji de portocale – în Italia este un deliciu! La festivalele internaționale, aceasta este servită cu chifle… panino con porchetta… Trebuie să o încercați!

Ingrediente:

  • 1-1,5 kg umăr de porc
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri de salvie
  • 3 linguri coajă rasă de portocale
  • 2 linguri semințe de mărar
  • Ulei de măsline după gust
  • 2 linguri rozmarin
  • 6 căței de usturoi

Mod de preparare:

publicitate

Spălați carnea sub jetul de apă, tăiați-o adânc la distanța de câțiva cm de la margini.

Extindeți-o ca pe o felie, faceți-i o tăietură paralelă cu masa.

Mai departe, tăiați pieziș în locurile unde fâșia de carne are bucăți mai groase. Aceasta este necesar pentru ca carnea să se marineze mai bine.

Ungeți carnea cu ulei de măsline și sărați-o.

Presărați cu piper, semințe de mărar, rozmarin și salvie tocată mărunt. Zdrobiți usturoiul și puneți-l uniform peste carne împreună cu coaja rasă de portocale.

Acum rulați atent carnea…

Sărați-o și condimentați cu ceea ce a mai rămas…

Legați-o cu o ață de bucătărie și lăsați-o la frigider pentru 3-4 ore sau chiar pe noapte…

Încălziți cuptorul la 230 grade. Ungeți tava cu ulei de măsline și stropiți carnea tot cu acesta. Coaceți 20 de minute, după care micșorați temperatura la 120 grade și lăsați să se coacă încă 60 de minute.

După ce o scoateți, acoperiți cu o folie de aluminiu și așteptați 10 minute. Gata!

Poftă bună!

publicitate