publicitate

Hmmm…cum suna? Este o reteta foarte usoara si se prepara destul de repede. Este potrivita ca si aperitiv sau poate fi servita si la pranz sau cina.

Portii: 2 – 3 persoane /Timp de pregatire: 15 minute /Timp de gatire: 25 – 30 minute

Ingrediente:

  • 4 jumatati piept de pui
  • ½ cana de faina
  • Sare, paprika, piper negru macinat – toate dupa gust
  • 1 ou + 1 cana de pesmet
publicitate

Pentru umplutura rulourilor avem nevoie de:

  • 1 cana de morcov ras, 1 lingurita de usturoi pisat + 1 cana de ceapa verde tocata marunt
  • Sare, piper alb, oregano – dupa gust
  • 1 ou, jumatate de cana de mozzarella rasa + jumatate de cana de Cheddar ras

Mod de preparare:

  1. Pregatiti jumatatile de piept de pui pentru a fi batute cu ciocanul de snitele
  2. Intr-un bol mai mare puneti morcovul ras, usturoiul, ceapa verde, piperul negru, oul, mozzarella, cheddar, oregano si amestecati bine
  3. Intindeti fiecare jumatate de piept de pui si puneti umplutura. Rulati pieptul de pui si prindeti cu 2 scobitori pentru a nu se desface
  4. Intr-o farfurie amestecati faina cu sare, paprika si piperul. Intr-un alt bol se bat ouale iar in al 3-lea bol se pune pesmetul
  5. Pieptul de pui se da mai intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet – se prajesc in ulei incins pana se rumenesc iar mai apoi se pun intr-o tava, se acopera cu mozzarella si se dau la cuptor pentru 15-20 de minyta la 200 – 220 de grade.

Nu uitati sa scoateti scobitorile! Pofta buna!

 

publicitate