publicitate

Untura de porc cu carne si ceapa, pregatita dupa aceasta reteta este numai buna de intins pe paine. Sotul meu ar manca in fiecare zi doar untura de porc pe paine. Este pur si simplu delicioasa.

Ingrediente:

  • 2.5 kg untura de porc, 500 gr ceapa
  • 500 gr carne de porc, 500 gr morcovi
  • Condimente pentru carne, piper negru macinat si sare (dupa gust)

Mod de preparare:

publicitate

Dam untura si carnea de porc prin masina de tocat.Curatam morcovii si ceapa. Le taiem in bucati mai mici. Dam legumele prin masina de tocat carne. Amestecam legumele cu slanina si carnea tocata.Adaugam condimente pentru carne, piper negru macinat si sare. Amestecam bine toate ingredientele. Transferam amestecul obtinut in borcane. Strangem capacele si sterilizam borcanele.

Punem o carpa sau un prosop pe fundul unei cratite incapatoare. Adaugam borcanele in cratita si turnam apa calda. Punem cratita pe aragaz la foc mare.Cand apa incepe sa fiarba, reducem focul la mic si mai lasam cratita pe foc inca 2 ore. Scoatem apoi borcanele din oala si le lasam sa se raceasca, dupa care le depozitam intr-un loc intunecat si racoros, de preferat in pivnita sau in camara.

Anul trecut, am luat un borcan de untura la munca si l-am mancat cu paine prajita, la masa de pranz. Ar fi trebui sa fi vazut fetele colegilor mei!

Toata colegii au dorit sa o incerce, apoi mi-au cerut reteta. In sezonul rece, ai nevoie doar de untura de porc cu carne si ceapa. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate