publicitate

Tort aperitiv cu carne , broccoli și conopidă – Un aperitiv cum sigur nu ați mai gustat – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 1 kg carne de vită
  • 70 g piept de pui afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • pătrunjel
  • boabe de piper negru
  • frunze de dafin
  • sare
  • 25 g gelatină
  • 150 ml supă
  • 300 g conopidă
  • 30 g broccoli
  • 2-3 căței de usturoi

Mod de preparare:

publicitate

1. Pentru început, curățăm carnea de vită. O punem la fiert într-o oală cu apă. Fierbem la foc mic, timp de 2 ore.

2. După 60 de minute, adăugăm sarea, boabele de piper, pieptul de pui afumat, ceapa, frunzele de dafin, morcovii, pătrunjelul. Amestecăm bine și acoperim cu un capac.

3. După acest interval de timp, scoatem carnea din supă și o lăsăm la răcit, pe un platou. Cu ajutorul unei site, strecurăm supa.

4. Într-un bol, turnăm 150 ml din supa pregătită anterior. Adăugăm gelatina și amestecăm foarte bine.

5. Într-un vas separat, punem la fiert conopida. Procedăm la fel cu broccoli. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt carnea.

6. Încălziți gelatina în cuptorul cu microunde, până aceasta se va dizolva complet, pe urmă o turnăm în supa pregătită anterior.

7. Pe o tavă de copt adâncă, așezăm uniform un strat de carne. Pe deasupra, adăugăm usturoiul tăiat mărunt, conopida și broccoli.

8. Turnăm uniform supa, astfel încât să acopere toate ingredientele. Punem forma la frigider pentru 30 de minute.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Cel mai delicios Tort aperitiv din Ficat de pui

Ingrediente:

  • 800 g de ficat de pui
  • 200 g fe făină
  • 3 ouă de pui
  • 200 g de morcovii
  • 2 cepe
  • 300 g de maioneză
  • 250 ml de lapte
  • pătrunjel după gust
  • sare după gust

Metoda de preparare:

1. Spălați ficatul, pe urmă îl mărunțiți într-un blender.

2. Puneți într-un bol lapte, ouă, făină, ulei vegetal, sare și amestecați bine.

3. Într-o tigaie încălzită turnați aluatul și coaceți foi plate ca la clătite, prăjite pe ambele părți.

4. Se tapetează tigaia cu ulei doar pentru prima foaie, restul se vor separa ușor datorită uleiului din interiorul aluatului.

5. Dați morcovii printr-o răzătoarea, tăiați ceapa în jumătăți de inele, sărați și prăjitți legumele în ulei vegetal timp de 5-7 minute.

6. Luați foile prăjite una câte una, le tapetați cu maioneză și repartizați un strat de ceapă cu morcovi, apoi acoperiți cu următoarea clătită.

7. În cele din urmă, tapetați tortul cu maioneză și lăsați-l să se răcească.

Să aveți poftă! Poftă bună!

publicitate