Sunt foarte gustoase, nu au multe calorii, se fac usor și repede… Dacă folosiți paste fără ou, pot fi cu ușurință masa ideală într-o zi de post… Puteți folosi multe legume, mai ales atunci când piețele abundă în ele… De asemenea, puteți folosi legume congelate…
Ingrediente necesare:
- 1 ceapă
- 5-6 căței de usturoi
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 1 ardei roșu mare
- 1 pachet mic de legume mexicane
- 2 roșii, 3 linguri pastă de roșii
- 1 pachet (500 grame) spaghete sau alte paste
- sare, piper, busuioc, oregano
Cum se prepară?
Fierbem pastele în apă cu sare, după indicațiile de pe ambalaj.
Curățăm vânăta de coajă și o tăiem cubulețe. La fel procedăm și cu dovlecelul… Curățăm ardeiul de cotor și îl tăiem, de asemenea, cubulețe…
Curățăm ceapa și usturoiul și le tăiem rondele…
Într-o tigaie, încingem 2 linguri de ulei și adăugăm ceapa și usturoiul. Călim până când ceapa devine translucidă… Adăugăm cuburile de vânătă, dovlecei și ardei… Călim timp de 5 minute… Adăugăm apoi roșia decojită, tăiată felii, și pasta de roșii… Lăsăm să fiarbă la foc mic…
Când sunt aproape gata, adăugăm și amestecul de legume mexicane… Potrivim cu sare și piper, condimentăm cu busuioc și oregano…
Fierbem totul la foc mic, până când toate legumele sunt fierte suficient, dar nu moi… Să fie al dente…
Dacă în timpul pregătirii sosul scade prea mult, mai putem adăuga pastă de roșii sau un pic de apă / bulion…
La final, când sunt gata, oprim focul și răsturnăm peste ele pastele fierte și scurse de apă…
Amestecăm totul bine și putem servi…
Să aveți poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord, de la dna. Margareta Cismasiu.