Salată de post făcută cu ciuperci si dovlecel – o reteta perfectă pentru post dar si pentru cure sau pur si simplu, atunci cand simti nevoia de o salata buna.
Ingrediente
- 1 dovlecel mic ( de aproximativ 550-600 grame), taiat, curatat de seminte si taiat in bucati mici
- 250 de grame de ciuperci shiitake mici lasate mici sau ciuperci mai mare, taiate in felii
- 3 salote mari, taiate in bucati mici
- 1 sfert de pahar de ulei de masline extra virgin
- O jumatate de lingura de sare de mare
- Piper negru macinat
- 1 lingura de ulei de trufe sau ulei de masline extra virgin
- 2 linguri de otet balsamic
- Sucul de la o lamaie
- 1 lingura de rozmarin proaspat taiat
- 100 de grame de ciuperci cremini, curatate si taiate in bucati mici
Metode de preparare
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Pre incalzeste oala. Combina dovlecelul, ciupercile shiitake si salotele intr-un bol mare. Adauga uleiul si amesteca, apoi adaugi sarea si piperul.
- Raspandeste legumele pe o hartie de copt si incalzeste putin, amestecand putin pana cand dovlecelul e facut si moale; intre 15 si minute 20 de minute. Transfera intr-un bol pentru servit.
- Intre timp, amesteca otetul balsamic, sucul de lamaie, uleiul de trufe ( sau uleiul de masline extra virgin) si rozmarinul intr-un bol mic.
- Imprastie acest amestec peste salata calda si amesteca. Serveste cald sau la temperatura camerei.