Vrei sa prepari o gustare delicioasa pentru masa festiva? Iti recomand sa incerci aceasta reteta de rulada de spanac cu somon afumat. Este extrem de gustoasa. In plus, procesul de preparare este foarte simplu.
Ingrediente necesare:
- 1 punga spanac congelat, 4 oua
- Sare si piper negru macinat (dupa gust)
- Usturoi pudra, 400 gr crema de branza
- 120 gr somon afumat taiat in felii subtiri
Mod de preparare:
Pune spanacul in tigaie, la foc. Lasa excesul de apa sa se evapore. Condimenteaza spanacul cu sare, usturoi pudra si piper negru macinat. Ia tigaia de pe foc si lasa spanacul sa se raceasca.
Bate albusurile cu mixerul pana obtii o spuma ferma. Adauga galbenusurile in spanacul rece si amesteca bine cu un mixer. Adauga albusurile batute si amesteca usor cu o lingura.
Toarna amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15 minute.
Adauga sare in crema de branza si amesteca bine. Daca este prea groasa adauga si putin iaurt. Pune crema de branza peste aluatul de spanac. Aranjeaza feliile de somon afumat peste crema de branza.
Roteste aluatul astfel incat sa obtii o rulada de spanac. Infasoara rulada in folie alimentara si pune-o la frigider pentru cateva ore. Inainte de servire, taie rulada in felii de 1-2 cm grosime.
Serveste rulada impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit! Daca iti place gustul acestei rulade cu spanac si crema de branza, impartaseste reteta cu prietenii tai. Cu siguranta vori dori si ei sa o incerce!