Vă propunem să vă răsfățați familia și cu aceaastă ruladă din carne, pregătită după o rețetă italiană… Atrageți privirile și gusturile tuturor prietenilor, musafirilor…
Veți găsi în lista de ingrediente multe condimente uscate – dacă nu vă place ideea, puteți înlocui cu ierburi / verdețuri proaspete…
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită
- 1 ceapă
- 100 ml vin alb sec
- 400 ml de suc de tomate
- 2 căței de usturoi
- 2 ouă
- 200 g de cașcaval tare
- 3 linguri de pesmet
- jumătate de linguriță de oregano
- jumătate de linguriță busuioc uscat
- jumătate de linguriță pătrunjel uscat
- jumătate de linguriță piper negru măcinat
- jumătate de linguriță sare
Cum se prepară?
Tăiați ceapa în jumătăți de rondele, iar usturoiul dați-l prin răzătoare, pe partea cu ochiuri fine, mici…
Într-un vas mediu, amestecați usturoiul, pesmeții, busuiocul, oregano, pătrunjelul și sarea.
Adăugați ouăle crude, cașcavalul ras și amestecați din nou.
Tăiați carnea pe lung, dar nu până la capăt, pentru a nu obține 2 felii separate.
Grosimea cărnii nu ar trebui să depășească 1 cm. Sărați și piperați carnea de vită, după gust.
Întindeți uniform umplutura pe stratul de carne. Nu uitați să lăsați un spațiu de 2 cm de la margine, fără umplutură.
Începeți să rulați carnea cu grijă – încercați să păstrați toată umplutura înăuntrul ruladei…
Legați strâns rulada cu ață alimentară.
Așezați ceapa tăiată la fundul tigăii, peste ea puneți rulada (cu cusătura în jos) și turnați deasupra cărnii sucul de tomate și vinul sec. Acoperiți tigaia cu folie de staniol și dați-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 2 ore…
Dacă doriți să obțineți o crustă crocantă pentru ruladă, bine rumenită, scoateți-i folia de aluminiu în ultimele 20 de minute de coacere.
Acest preparat poate fi vedeta mesei de Sărbători – Rulada este gata, nu rămâne decât să așteptăm sărbătoarea…
Să o savurați cu drag, alături de familie și prieteni!
Poftă bună!