Pulpe de pui umplute – un mod minunat de a prepara pulpele de pui pe care va recomand sa-l incercati.
E cam mult spus umplute, ce-i drept, pentru ca nu incape prea multa umplutura sub piele. Eu am incercat sa le umplu cat mai bine, insa evident ca a dat pe-afara sau a crapat pielea in timpul coacerii. Dar nu-i o problema treaba asta!
Umplutura a fost facuta din:
- crema de branza,
- masline negre,
- ceapa,
- usturoi
- verdeata tocate marunt
- piper.
Am dat pielea la o parte, am indesat cum am putut mai bine umplutura si am tras pielea la loc, fixand-o cu o scobitoare. Nu trebuie exagerat cu umplutura, asa cum am facut eu, pentru ca nu rezista pielea.
Am condimentat pulpele cu:
- sare,
- piper si boia si am dat la cuptor, cu niste catei de usturoi si crengute de cimbru proaspat, pana s-au rumenit uniform.
Bonus: Chiftele de dovlecei cu branza
Am incercat o varianta de chiftele cu branza in compozitie, am folosit telemea de oaie. Mie imi plac tare mult chiftelele de legume, fac diverse combinatii si am preferat sa le coc in ultima vreme, sunt foarte bune si asa. La fel am procedat si cu astea.
Am folosit 3 dovlecei mititei, 2 cepe tinere, un morcov, 1 cartof fiert si pasat, 1 catel de usturoi, verdeata, 2 oua, faina, pesmet, piper, boia, putina sare si ceva telemea rasa. Am dat pe razatoarea mare dovlecelul, l-am lasat la scurs cu sare. Am razalit morcovul si usturoiul, am tocat ceapa. Dupa ce s-a scurs apa din dovlecel, am amestecat toate ingredientele – faina si pesmet am pus din ochi (se pun in functie de cum doriti sa iasa compozitia), la fel si branza – eu am pus vreo 3 linguri de telemea data pe razatoare, pana la urma e optionala.
Am pensulat cu putin ulei hartia de copt si am asezat compozitia cu lingura in gramajoare cat de cat egale, pe care le-am aplatizat usor si am incercat sa le dau un contur, ca sa nu se labarteze prea tare. Compozitia mea a fost destul de compacta, au iesit un fel de turtite :). Le-am dat la cuptor, le-am intors cand a fost cazul, au iesit rumene si simpatice :). Merg bine cu un sos de iaurt sau chiar de smantana, cu marar/menta/patrunjel, ce aveti la-ndemana.