Pui cu mazăre și smântână – așa să tot gătești pulpele de pui
Ingrediente:
- 10 pulpe curatate si spalate bine
- 1 ceapa mare taiata marunt
- 1 lingurita de boia
- 2 linguri de smantana
- 300 gr de mazare din conserva.
- patrunjel si diferite condimente.
Mod de preparare:
Taiati ceapa marunt, calit-o putin apoi puneti 1 lingurita de boia.
Lasati putin si adaugati apoi si pulpele si apa cat sa le acopere.
Atunci cand observati ca sunt jumate fierte adaugati si mazarea,si lasati sa fiarba, impreuna. La sfarsit puneti 2 linguri de faina alba cu putina apa, amestecati bine si faceti o pasta pe care o adaugati peste smantana si omogenizati. Toate astea le turnati peste mazare ca sa se lege compozitia si obtineti un sos fin si gustos.
Condimentati dupa preferinte, puteti adauga patrunjel sare si piper sau pentru un plus de arome puteti adauga oregano sau busuioc. Indiferent de condimentele pe care le preferati gustul va fi inedit.
Trebuie doar sa impariti in portii egale si sa nu-i pacaliti pe cei din jur, chiar daca se spune ca bucatarul are toate meritele. Oricum, ar trebui sa fiti multumita pentru ca o sa auziti doar vorbe frumoase despre acesta isprava. Spor la treaba!