Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Rețete Delicioase

Poți hrăni rapid cel puțin 4 persoane dintr-o rețetă super gustoasă făcută din numai 4 ingrediente

Poți hrăni rapid cel puțin 4 persoane dintr-o rețetă super gustoasă făcută din numai 4 ingrediente

Ingrediente

  • paste
  • telemea
  • ouă
  • parmezan
  • sare și piper după gust

Cum se prepară?

Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Între timp, rade telemeaua și parmezanul, separat. Bate ouăle într-un bol mic, asezonează cu sare și piper după gust. (Dacă vrei, poți să mai adaugi și alte condimente.) Combină cu telemeaua.

Când au fiert pastele, scurge-le de apă și combină-le cu ouăle bătute cu brânză, apoi pune-le într-o caserolă care nu lipește.

Presară parmezan ras deasupra și dă la cuptor preîncălzit 20 de minute.

Simplu și gustos! Poftă bună!

Clatite pentru mic dejun

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

beneficii-telina

Țelina ajută la REGENERAREA FICATULUI – vezi cum se folosește

Cornuri cu zahar

Cornulețe moi și pufoase, din aluat pe bază de chefir: pur și simplu delicioase!

Turte de cartofi

Gogoși leneșe din cartofi: rapide, pufoase, gustoase. Minunate pentru micul dejun!

Chiftele de pui cu mozarella

Chiftele de pui umplute cu mozarella: gata în 25 de minute și foarte gustoase

Vezi și… Paste cu sos de parmezan și usturoi

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 230 g paste
  • 240 ml lapte + 480 ml apă/supă de pui/de legume
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingură de ulei de măsline + 2 linguri de unt
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat

Cum se prepară?

Încălzește uleiul într-o tigaie mare. Pune usturoiul tocat la călit, 1-2 minute, amestecând continuu. Toarnă peste apă / supă de pui /d e legume, laptele, untul și pastele (la alegere: spaghete, fettuccine etc.) și asezonează cu sare și piper.

Adu la fierbere și apoi redu focul, amestecând ocazional până când pastele se fac – circa 18-20 de minute. Adaugă parmezanul. Dacă amestecul e prea dens, mai poți pune un pic de lapte, până obții consistența dorită.

După ce presari niște pătrunjel deasupra, poți servi. Este important să fie mâncate calde, doar așa savoarea este maximă. Dacă mai vrei, mai poți pune extra parmezan ras, pe fiecare porție în parte.

Poftă bună!

Vezi și… Paste cu dovlecei și usturoi

Ingrediente

  • 3 lingurițe de ulei de măsline
  • 4 dovlecei
  • 4 căței de usturoi
  • 1 pungă de paste (de care doriți)
  • sare și piper după gust
  • parmezan din belșug

Cum se prepară?

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Taie dovleceii în rondele, apoi în jumătăți. Pisează sau taie mărunt cățeii de usturoi. Toarnă uleiul de măsline într-o tigaie mare și, după ce s-a încins puțin, pune dovleceii și usturoiul la sotat pentru aproximativ 5-7 minute.

Amestecă ocazional până când dovleceii se înmoaie și usturoiul capătă o culoare aurie. Cam pe la jumătatea timpului de preparare, adaugă sarea – câtă consideri, dar ai grijă să nu fie prea multă, vei mai putea adăuga și mai târziu.

Între timp, fierbe pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurge-le și trece-le prin apă rece. Pune pastele în tigaie peste dovlecei, la foc mic. Adaugă parmezanul proaspăt ras și amestecă ușor pastele pentru a-l încorpora.

Adaugă sare și piper după gust, dacă mai este nevoie.

Poftă bună!

 

Share219Pin49
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Placinte pufoase cu branza de vaci
Desert

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Salata de vinete cu fasole
Murături

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Tort pufos Aripi de inger
Desert

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Congelarea ciupercilor
Sfaturi

Cât timp poți păstra ciupercile în congelator ca să fie sănătoase?

Clatite pentru mic dejun
Rețete Delicioase

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere
Rețete Delicioase

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

Chec cu mere si stafide
Desert

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella
Desert

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Zacusca de viente cu usturoi
Murături

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

propolis
Sănătate

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă