Pieptul de pui, copt cu cartofi, am încercat la o zi de naștere. Mi-a plăcut foarte mult aspectul, puiul era atât de aromat și crocant! Am decis să mă împart și cu rețeta aceasta.
Mie personal intotdeauna mi-au placut retetele cu cartofi, facute la cuptor si am gatit ori de cate ori am aflat cate o reteta noua, insa de aceasta n-am stiut pana acum.
Scop: Pentru prânz / Pentru cină / Pentru masă festivă
Ingredient principal: Legume / Carne / Cartofi / Piept de pui
Categoria: Mâncăruri fierbinți
Dieta: Dieta separată
Ingrediente
- Piept de pui – 2 unități
- Cartofi – 6 unități (medii)
- Ou – 1 unitate
- Cașcaval – 100 g
- Făină – 2 l. m.
- Pătrunjel – 1 (pachet)
- Sare, piper – 1 Pentru gust
- Ulei vegetal – 2 l. m.
Descrierea preparării:
Pieptul de pui, copt cu cartofi, iese mai delicată, dacă carnea este înmuiată în prealabil cu cel puțin 20 de minute. Turta se prăjește pe ambele părți și imediat se pune puiul. Pentru a găti pieptul de pui cu cartofi la cuptor necesită o anumită abilitate, dar mâncarea se dovedește a fi minunată. Succes și poftă bună!
Cum se prepară? „Piept de pui copt cu cartofi”
- Dați cașcavalul prin răzătoare.
- Fileul de pui tăiați în fâșii subțiri și prăjiți timp de 3 minute. Sărați și pipărați.
- Dați cartoful printr-o răzătoare mășcată, stoarceți, se adaugă ou, făină, sare. Frământați aluatul.
- Aluatul răspândiți uniform pe tigaie încălzită cu ulei, coaceți turta cartofi. Prăjiți câte 1-2 minute pe fiecare parte până devine aurie.
- Pe o jumătate de clătită prăjită, se pune fileul de pui cașcaval și pătrunjel tocat, se prăjește câteva minute, până când cașcavalul începe să se topească, acoperiți cu cealaltă parte și se prăjește pe fiecare parte timp de un minut.
Bon apetit!