Am fost destul de lenesa in ultima perioada, mai ales atunci cand vine vorba de micul dejun. Prin urmare, am experimentat si m-am jucat cu diferite retete, dintre care toate nu necesitau mult gatit, dar erau pline de savoare. Da, in aceasta vara, m-am bucurat in fiecare zi de cate un mic dejun usor, curat si rapid. Si aceasta portie de ovaz cu coacaze si fistic prajit nu reprezinta o exceptie de la regula.
Aceasta reteta va necesita doar 15 minute pentru a o pregati, dar te asigur ca merita. Imi place ovazul cald si cremos care se inmoaie in sucul dulce de coacaze si e acoperit de fisticul prajit, in timp ce zaharul si scortisoara adauga o nota crocanta. Aceasta combinatie este mai colorata, mai gustoasa si mai satisfacatoare decat ar putea sa para la prima vedere. Te va tine satul pentru multe ore.
Imi place, de asemenea, si versatilitatea acestei retete. O poti adapta dupa gusturile tale. Nu ai coacaze? Nici o problema. Poti sa folosesti mure sau zmeura sau un amestec dintre acestea. Ceva din mine imi spune ca si prunele ar face minuni aici. Poti sa inlocuiesti fisticul cu migdale sau nuci taiate. Si, daca esti un fanatic al laptelui de migdale, este si mai bine, pentru ca poti sa folosesti lapte de migdale in locul laptelui integral; aroma sa va face echipa buna cu ovazul si va aduce un aport de proteine in intregul amestec. Daca nu iti place sa fie prea cremos, nu e nici o problema, pentru ca poti sa fierbi ovazul in apa. Iti spun ca nu o sa te plictisesti prea usor cu acest fel de mancare.
Ovaz cu coacaze si fistic prajit
Ingredientele necesare Pentru doua portii
- Doua linguri de fistic, nesarate si prajite (migdalele sau nucile sunt, de asemenea, la fel de bune)
- O cana de lapte integral (poti sa folosesti si laptele neindulcit de migdale)
- Putina sare kosher
- O jumatate de lingurita de esenta de vanilie
- O jumatate de cana de fulgi de ovaz
- 2 linguri cu varf de zahar
- O jumatate de lingurita de scortisoara
- O cana de coacaze (sau un amestec de fructe de padure)
Instructiuni
Intr-un bol de dimensiuni mici, combina zaharul si scortisoara si amesteca bine.
Daca nu poti sa gasesti fistic prajit si nesarat la magazin, il poti praji putin la foc mic spre mediu, amestecand des, pana cand capata o nuanta galben bruna, dupa aproximativ 4 sau 5 minute, dupa care il scoti pe o farfurie.
Intr-o cratita de dimensiuni medii, adu laptele, sarea si esenta de vanilie la fierbere pe foc mic. Adauga ovazul si gateste la foc mediu, amestecand pana cand se ingroasa, dupa aproximativ 6-8 minute. Mie imi place ca ovazul sa fie mai cremos, asa ca il iau de pe foc dupa 6 minute. Poti sa pui ovazul in doua castroane sau farfurii adanci.
In aceeasi cratita, adauga coacazele si presara o lingura din amestecul de zahar si scortisoara. Incalzeste coacazele la foc mic spre mediu pana cand devin suculente si moi si unele dintre ele pocnesc, dupa 5-7 minute.
Adauga sosul de fructe peste ovaz, acopera cu fisticul si poti sa presari zaharul si scortisoara.