Aceasta reteta se bazeaza pe reteta lui Callum Hann din cartea lui, “The Starter Kitchen” (“Bucataria Incepatorului”): este un amestec bogat, gros, foarte plin de ciocolata, aflat undeva intre ganache si crema de oua si cu siguranta este impotriva unui corp de bikini. Iti jur ca poti sa iti vezi soldurile cum cresc pe masura ce continui sa bei aceasta ciocolata calda, dar de asemenea iti promit ca merita 100%.
O sa mergi cu bucurie la sala de 5 ori pe saptamana si o sa rontai salata verde cu un zambet pe fata, doar pentru a avea ocazia sa gusti acest lucru divin. Nici nu trebuie sa se termine aici- acest lucru ar putea sa fie ultimul lucru de acest gen pe care ti-l permiti pana cand o sa revina iarna, asa ca poti sa adaugi o bezea uriasa, poti sa adaugi niste amaretto sau sa faci o cantitate dubla si sa nu imparti cu nimeni.
Pentru doua cani (sau una- e decizia ta) din cea mai buna ciocolata calda care a existat vreodata, o sa ai nevoie de:
- 100 de grame de ciocolata, alba sau neagra. Eu folosesc ciocolata de 70%;
- 300 de ml de lapte
- 2 oua.
Cum se prepara ciocolata calda cu oua?
Trebuie sa incalzesti laptele pana in punctul in care aproape ca fierbe- suprafata va parea ca tremura si ar putea sa iasa putin abur. Eu fac acest lucru in cuptorul cu microunde, pentru ca este rapid si nu este timp de pierdut atunci cand este o ciocolata la sfarsit. Intre timp, rupe ciocolata in bucati si bate ouale impreuna.
Eu am observat ca este cel mai bine sa incalzesti laptele intr-o oala si sa bati ouale in alta oala (sau orice lucru din care este usor sa torni). Nu vrei sa irosesti nimic, pentru ca vorbim de ciocolata aici.
Atunci cand laptele este fierbinte, adauga bucatile de ciocolata si amesteca pana cand acestea s-au topit. Acest lucru nu ar trebui sa dureze prea mult daca ai cumparat ciocolata de calitate buna. Daca ai cumparat oua de Pasti care au ajuns la reducere, continua sa amesteci si nu te entuziasma prea tare.
Apoi, poti sa adaugi amestecul format din lapte si ciocolata topita putin cate putin peste oua in timp ce amesteci. Trebuie sa faci acest lucru pentru a te asigura de faptul ca nu o sa te alegi cu o omleta.
Atunci cand un sfert sau o treime din laptele cu ciocolata este amestecat cu ouale, toarna amestecul de oua in amestecul de lapte si continua sa amesteci. Se va ingrosa si va deveni un amestec stralucitor si un lucru de o frumusete stralucitoare- poti sa torni in cani calde printr-o sita (reteta originala nu prevede acest pas, dar nu iti doresti ca aceasta experienta sa fie marcata de bucati ratacite de ou).
Este posibil sa ai nevoie de mai mult lapte daca amestecul e prea gros si, daca folosesti ciocolata neagra, ti-ai putea dori sa mai adaugi si niste zahar dupa gust.
De acum, te poti aseza pe o paturica pufoasa si sa citesti o carte la fel de pufoasa (eu cred ca Katie Fforde este o bezea literara perfecta si spun acest lucru in cel mai plin de complimente mod pe care pot sa il spun) si permite-ti sa consumi aceasta cana de bunatate dulce.