Buna, astazi pregatim clatite aperitiv. Pentru a pregati rulourile de clatite avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 2 oua
- 60 gr faina
- 100 ml lapte
- Putina sare
Pentru umplutura avem nevoie de:
- Jamon
- Sunca
- Somon afumat sau marinat
- Branza Philadelphia
- Putin patrunjel
Incepem cu pregatirea clatitelor – punem ouale intr-un bol, adaugam laptele, putina sare si faina. Amestecam foarte bine cu un tel, pana cand nu mai raman cocoloase.
Pentru a gati clatitele avem nevoie de o tigaie potrivita si putin unt pentru a unge tigaia. Cand untul este topit il stergem cu un servetel de bucatarie. Asteptam sa se incalzeasca foarte bine tigaia si adaugam o treime din compozitia pentru clatite.
Asteptam sa se coaca – in jur de 1 minut – doua. Cand marginea clatitei se desprinde cu usurinta, o intoarcem.
Urmatoarea clatita o facem fara sa mai ungem tigaia cu unt si adaugam jumatate din compozitia ramasa.
Inainte de a face urmatoarea clatita, adaugam putin patrunjel taiat marunt. Tigaia trebuie sa fie foarte bine incinsa.
Pentru a rula si umple clatitele, folosim o folie de plastic. Incepem cu clatita cu somon – adaugam un strat generos de branza Philadelphia, adaugam somonul – care poate fi marinat sau afumat. Rulam clatita, o acoperim cu folia de plastic si o punem in frigider pana la servire.
Umplem a doua clatita – adaugam branza si sunca de praga – la fel ca in cazul celei cu somon, o rulam si o acoperim cu folie – avem si al doilea rulou gata.
Trecem la cea de a treia – adaugam branza si jamonul. Rulam si acoperim cu folie.
Avem 3 rulouri ce o sa le punem la frigider pana o sa le consumam. Trebuie taiate inainte de a fi servite.
Vom taia rulourile de clatite – prima bucata o dam la o parte – si taiem felii de 1 cm grosime.
Facem acelasi lucru si pentru clatita cu somon si le punem pe un platou.
Ultima clatita va fi cea cu jamon – dupa cum vedeti arata foarte bine
Aceasta a fost reteta de astazi! Va doresc pofta buna si nu uitati sa dati un share!