Ciupercile de stridii aparțin categoriei acelor ciuperci care pot fi consumate chiar a doua zi, după ce sunt marinate. Vă ofer o rețetă foarte ușoară și delicioasă pentru marinarea lor.
- Principalul ingredient: Ciuperci / ciuperci de stridii
- Categoria: Marinare / Conservare
- Dieta: De post / Alimente vegetariene
Ingrediente
- Ciuperci de stridii (medii) – 2 kg
- Mărar uscat – 200 g
- Piper negru boabe – 20 unități
- Cuișoare în boabe – 15 unități
- Sare – 4 l. m.
- Zahăr – 2 l. m.
- Oțet de vin – 2-3 l. m.
Porții: 7-8
Descrierea preparării:
Ciuperci de stridii sunt minunate din toate punctele de vedere, nu numai datorită capacității sale de a se marina rapid, ci și datorită proprietăților sale utile. După cum sa dovedit, aceste ciuperci pot fi cultivate chiar și acasă, dacă este dorință. Dar acum nu este vorba despre asta. Aici aș vrea să vă povestesc cum să pregătiți ciupercile de stridii marinate foarte repede și gustoase, astfel încât mâine să puteți servi oaspeții cu ciuperci. Aceasta este una dintre rețetele preferate al soțului meu, deoarece ciupercile totuși este ocupația bărbaților. Deci, mai jos vă propun o rețetă detaliată pentru ciuperci de stridii cu fotografii.
Cum se prepară? „ciupercile de stridii marinate”
- Mai întâi, ciupercile trebuie clătite bine și curățate de resturi. Apoi separăm piciorul de pălăria sa, dacă există pălării foarte mari sau picioarele lungi, apoi le tăiați în jumătate.
- Ciupercile se pun într-o cratiță profundă și se toarnă apă. Se taie mărarul și se adaugă împreună cu cuișoarele și piper.
- Puneți tigaia pe foc și, de îndată ce apa se fierbe, trebuie să adăugăm sare și zahăr la ea.
- Când apa se fierbe din nou, turnați 2-3 linguri de oțet de vin în tigaie.
- Fierbem ciuperci de stridii pe foc lent timp de o jumătate de oră, asta va fi destul. Nu uitați să gustați uneori marinata, pentru că trebuie să fie ușor sărată. Când va ieși timpul, luăm tigaia de pe foc și lăsăm ciupercile noastre să se răcească. Ciupercile răcite sunt așezate în borcane de conservare (se vor obține aproximativ 2 litri), punem mărar și condimente peste ele și umplem cu marinată. Pur și simplu închideți cu capac și puneți-ii în frigider.
- Puteți mânca ciuperci de stridii murate deja mâine sau puteți să amânați pentru mai târziu, deoarece în această formă se pot păstra aproximativ o lună.
Delicate, aromate, bogat în proteine și alte substanțe utile ciuperci stridii în formă prăjit uimitor de bune! Vă sugerez o rețetă simplă pentru ciuperci de stridii prăjite cu usturoi și verdeață.
- Scop: Pentru masa de prânz / Pentru cină
- Principalul ingredient: Ciuperci / ciuperci de stridii
- Categoria: Mâncăruri fierbinți
- Dieta: De post / Alimente vegetariene
Ingrediente
- Ciuperci de stridii – 1 kg
- Usturoi – 5 căței
- Pătrunjel proaspăt – 1 unitate
- Ulei vegetal – 0,3 pahar
- Sare – Pentru gust
- Piper măcinat – Pentru gust
Porții: 3-4
Descrierea preparării:
Ciuperca de stridii este foarte fragilă, nu tolerează manevrabilitatea. Prin urmare, în mod ideal, nu trebuie să spălați ciupercile de stridii înainte de a găti – doar periați particulele de sol cu o cârpă umedă. Cu toate acestea, această opțiune este posibilă numai dacă ciupercile de stridii sunt colectate manual în pădure, iar acest lucru, veți fi de acord, nu se întâmplă atât de des cum ne-ar plăcea. Cumpărați la piață sau din magazin ciuperci de stridii ar trebui spălate – deși foarte atent, astfel încât să nu deterioreze structura acestora.
Fotografiile pas cu pas cu comentarii și vă vor ajuta să gătiți ciupercile de stridii prăjite și veți descoperi că nu este nimic deosebit de complicat. Dar gustul și aroma ciupercilor prăjite este fabulos! Deci rezultatul merită efortul mic pe care îl faci.
Cum se prepară? „ciupercile de stridii prăjite”
- Deci, separăm fiecare ciuperca una de alta. Cea mai dură parte a ciupercilor (unde sunt legate între ele) trebuie tăiată.
- Clătiți cu grijă ciupercile sub un curent de apă. Lăsați să se scurgă și apoi uscați pe un prosop. Prăjirea ciupercilor este posibilă numai atunci când se usucă complet!
- Usturoiul curățați și mărunțiți cu un cuțit ascuțit.
- Spălați pătrunjelul, scurgeți și tăiați mărunt.
- Într-un vas se toarnă ulei vegetal (prefer floarea-soarelui) și puneți pe foc.
- Prăjiți ciupercile de stridii în loturi mici, fiecare ciupercă pe ambele părți – numai atunci se primesc cu adevărat gustoase. Ciupercile de stridii trebuie să fie să se prăjească rapid, altfel vor deveni de cauciuc.
- Ciupercile prăjite se pun pe o farfurie separată. Se sărează, pipărează, presărați cu usturoi și verdeață tocată. Peste – următorul strat de ciuperci și așa mai departe.
- Ciupercile gata preparate pot fi servite atât la cald, cât și la rece (dar fierbinte au un gust mai bun!).