
publicitate
Aveți nevoie de:
- 800 g carne de pui
- 1 ardei dulce
- 2 cepe
- 2 roşii
- 1 linguriţă paprika dulce
- 100 ml smântână
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă sare
- 2-3 căţei de usturoi
- 2-3 linguri ulei
Cum se prepară această rețetă?
- Tăiem carnea de pui bucățele.
- Dăm 2 roşii prin răzătoarea mare.
- Mărunţim ceapa şi ardeiul.
- Turnăm 2-3 linguri de ulei într-o tigaie şi prăjim carnea pe ambele părţi.
- După ce s-au rumenit, scoatem carnea şi prăjim 2-3 minute ceapa, ardeiul şi roşiile.
- Adăugăm o linguriţă de paprika dulce.
- Zdrobim 2 căţei de usturoi.
- Adăugăm carnea şi turnăm apă cât să cuprindă tot amestecul.
- Adăugăm o linguriţă de sare, acoperim tigaia cu un capac şi la foc mediu gătim 40 minute.
- Amestecăm 100 g smântână cu o lingură de făină.
- Turnăm smântâna în tigaie după 40 minute, şi mai gătim încă 10 minute.
- Decorăm cu ceapă verde.
Poftă bună!
publicitate
publicitate