Acasă Rețete Delicioase A turnat oțet peste o felie de pâine și a lăsat-o peste noapte – Rezultatul i-a uluit pe toți

A turnat oțet peste o felie de pâine și a lăsat-o peste noapte – Rezultatul i-a uluit pe toți

0
A turnat oțet peste o felie de pâine și a lăsat-o peste noapte – Rezultatul i-a uluit pe toți

De mii de ani, diferite culturi din întreaga lume au folosit oţetul ca un ingredient pentru gătit, un remediu curativ sau un produs pentru curăţenie. Începând cu Roma Antică şi până în China şi Orientul Mijlociu, oţetul a fost recunoscut pentru calităţile sale medicinale, nutriţionale şi puterea de curăţare şi antioxidare.

Câteva picături de oțet pe o felie de pâine fac minuni… Adaugă oțet pe o felie de pâine și las-o în coșul de gunoi peste noapte. Mirosul neplăcut va dispărea complet! Oțetul amestecat cu bicarbonat de sodiu ajută la desfundarea țevilor. Câțiva stropi de oțet îndepărtează orice urmă de autocolant.

Dacă amesteci oțet cu câteva picături de detergent și apă obții un degresant extrem de puternic.

Lentilele ochelarilor se curăță excelent cu puțin oțet îmbibat într-un șervețel curat.

Alte 10 utilități importante ale oțetului

  1. Improspatati frigiderul. Curatati rafturile si peretii acestuia cu o solutie formata din jumatate apa si jumatate otet.
  2. Curatati cestile de cafea si cele de ceai cu otet si sare (sau bicarbonat de sodiu), in parti egale.
  3. Eliminati mirosurile. Curatati recipientele de plastic cu o carpa inmuiata in otet.
  4. Distrugeti germenii din baie. Pulverizati otet de jur imprejurul chiuvetei si a cazii.
  5. Pentru a elimina urmele lucioase ale fierului de calcat de pe tesaturi, dar si petele de antiperspirant, frecati zona usor cu otet si apoi stergeti cu o carpa uscata.
  6. Igienizati toaleta. Turnati o ceasca de otet alb distilat in vasul de wc. Lasati amestecul sa actioneze peste noapte. Frecati bine cu o perie de toaleta si clatiti.
  7. Indepartati petele de pe covor cu o pasta din 2 linguri de otet alb distilat si 1/4 cana de sare sau bicarbonat de sodiu. Frecati pata si lasati sa se usuce si aspirati resturile.
  8. Reimprospatati-va pensulele. Pentru a indeparta vopseaua veche, puneti pensulele intr-o oala in care adaugati putin otet. Inmuiati-le timp de o ora si apoi lasati sa fiarba oala cateva minute la foc mic. Se scurg pensulele si se clatesc.
  9. Ștergeți robinetele murdare si indepartati calcarul cu o pasta dintr-o lingurita de otet si doua lingurite de sare si aplicati solutia pe robinete. Se va freca bine cu o carpa si se va clati.
  10. Diminuati incarcarea electrostatica a hainelor. Adaugati 1/2 ceasca de otet alb distilat la ciclul de spalare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.