Aceasta reteta minunata de macrou marinat poate fi pregatita dimineata iar seara deja poate fi consumat. Rezultatul este uimitor și foarte gustos. Eu va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta de macrou marinat, se pregateste rapid, usor si pestele va fi foarte moale, fraged si gustos.
O puteti pregati pentru orice ocazie deoarece nu veti da gres. Eu consum acest peste impreuna cu niste cartofi natur sau cartofi la cuptor.
Ingrediente necesare:
- Macrou – 2 buc.
- Ceapa – 2-3 cepe mai mari
- zahăr – 2 linguri
- Sare – 1 lingura
- Condimente pentru pește – 1 lingură (Fără sare)
- Ulei vegetal – 50 ml
- Oțet 9% – 40 ml
- Apă – 400 ml
Mod de preparare pas cu pas:
Macroul, ca de obicei, se curăță și se taie în felii potrivite.
Pe fundul tigaii se aseaza rondele mari de ceapa, apoi macroul, iar deasupra, din nou, se aseaza ceapa.
Se toarnă zahăr, sare, orice condimente pentru pește (dar fără sare în compoziție), apoi se toarnă ulei, oțet 9% și apă fiartă. Apa abia ar trebui să ajungă la pește.
Acoperiți oala cu un capac, puneți-o pe foc și fierbeți-o exact 7 minute, din momentul in care incepe sa clocoteasca.
După 7 minute, luati cratita de pe aragaz, răciți mai întâi la temperatura camerei, apoi puneți la frigider pentru 3-4 ore.
Nu luati capacul până nu este complet gata, așa că nu va exista absolut niciun miros de pește în bucătărie.
Peștele arată super apetisant! Și ceapa, de altfel, iese și ea delicioasă! Cu cartofi fierti, este o adevarata capodopera culinara!
Un peste marinat fără bătăi de cap și cât mai repede posibil! Cat despre gust, totul este perfect! Fara gust acid, doar un gust placut de peste si condimente care doar ii subliniaza gustul.