publicitate

Ingrediente:

  • 1.750 kg carne de miel
  • 1.250 kg cartofi
  • 3-4 dinti usturoi
  • 150 ml ulei de masline
  • patrunjel
  • sare, piper
  • 1 cupa de coniac
  • 10 g margarina
  • salata verde, tomate cherry, ceapa

Preparare:

Se curata cartofii si se taie rondele. Se pun intr-o tava unsa cu margarina si se condimenteaza cu sare si piper.Carnea se taie, se da cu sare si piper si se pune peste cartofi. Intr-un vas se amesteca uleiul cu usturoiul pisat si cu patrunjelul (cu mixerul).

publicitate

Se unge carnea cu acest amestec si se pune la cuptor 90 minutros la 180ºC.Dupa o jumatate de ora se intoarce carnea pe partea cealalta si se unge iar cu amestecul de ulei si usturoi. 15 minute inainte de a o scoate din cuptor se adauga coniacul. Se serveste cu salata verde, ceapa si tomate cherry.

publicitate