dulceata-de-afine
publicitate

Dulceata de afine se face usor si iese foarte buna daca lasam fructele la macerat in zahar cateva ore inainte de preparea propriu-zisa.

Pentru trei borcane medii avem nevoie de circa

  • 1 kg de fructe,
  • 600-800 de grame de zahar tos
  • o lamaia.

Cum se parepara

Vom spala fructele si le vom pune intr-un vas mare – un lighean de bucatarie, asa incat sa stea intr-un strat cat mai subtire. Peste ele, vom presara zaharul si vom stoarca zeama unei lamai.

Le vom lasa asa 5-6 ore, acoperite, cat sa se macereze.

publicitate

Apoi, le pune la fiert la foc mic, mestecand des si spumand oala cand e nevoie.

In mod normal, nu ar trebuie tinute prea mult dupa ce ai inceput sa fiarba (cinci-zece minute pot fi suficiente), asa ca fiti atente cand dulceata e suficient de groasa. Luati oala de pe foc si turnati dulceata fierbinte in borcane.

Apoi capsati-le si intoarceti-le cu fundul in sus 5-10 minute, pentru a incinge capacul.

publicitate