Este o crema racoroasa si light, eu zic ca se poate manca in forma asta si daca tineti vreo dieta. Tot ce aveti de facut este sa amestecati fasolea batuta cu iaurt, al meu a fost iaurt usor Nutriday.
I-am mai adaugat marar tocat marunt si boia de casa, e usor afumata si i-a dat gust bun de tot. O dichisiti cum va place. Eu am intins-o pe o felie de paine de casa, desigur, rumenita la grill si am zis ca ar merge cu salata de ardei copti, cu putin usturoi, ulei de masline si otet balsamic, sare si piper. Mi-a placut.
Reteta bonus: Salata de inceput de vara cu sos de iaurt
Cea mai usoara salata mancata in ultima vreme, pe gustul meu. Cu legume aproape exclusiv din gragina (exceptie fac morcovii), de la sat. Bine, si cu cateva feliute de somon afumat, ca s-au potrivit.
Are salata verde, ridichi, morcovi si mazare proaspata, pe care am preferat sa o pastrez cruda. E muuult mai buna asa, zic eu. De regula o mananc cum mananc ciresele, anume cu pumnul, acum am pastrat-o (partial) pentru salata.
Sosul e din iaurt 0% Nutriday, amestecat cu ulei de masline, marar, putina zeama de lamaie si un varf de lingurita de hrean, sare si piper. E racoros, acrisor, numai bun cu salata.